Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-02-09 12:21:07 +0200 За да сте пълноценни в семейството си, първо трябва да се погрижите за себе си. 10 навика на щастливите майки

10 навика на щастливите майки

10 навика на щастливите майки 470 900
За да сте пълноценни в семейството си, първо трябва да се погрижите за себе си.

1. Поискайте помощ.

Щастливите майки не се притесняват да поискат помощ от семейството и приятелите си. Докато мъченически си повтаряме, че никога повече няма да можем да идем на романтична ваканция или поне на кино за няколко часа с любимия, това действително няма да се случи. Ако обаче се пречупим, доверим се на близките си и го помолим да ни помогнат да си освободим малко време, резултатите няма да закъснеят.
 

2. Излезте от вкъщи. Сега!

Излизали ли сте навън днес? Чистият въздух, слънчевата светлина и природата доказано подобряват настроението, така че съчетайте грижите за детето с грижите за вас самите. Докато сте на детската площадка, се отгледайте. Виждате ли хора, които изглеждат щастливи и усмихнати? Идете при тях и си поговорете!

3. Забравете за рутината.

Наричате се „скъпи“, „скъпа“, „мило“… Но сигурни ли сте, че това наистина дава достатъчно „сладост“ на отношенията ви? Погрижете се огънят между вас да гори и след появата на бебето. Повярвайте, тези усилия ще ви се отплатят многократно. А и коя жена не иска да има до себе си един наистина щастлив съпруг?

4. Храна, сън, щастие.

Някои майки гордо носят „медала“ на перманентното недоспиване и го считат за знак за всеотдайността в грижите си към детето. Колкото по-бързо обаче намерите начин да си върнете здравия 8-часов сън, толкова по-енергични и полезни ще бъдете на себе си и на цялото си семейство. Започвайте деня със зареждаща закуска от плодове и овесени ядки, вместо с три чаши кафе.

5. Упражнения.

Ако се чудите как успяват тези толкова усмихнати и щастливи майки в парка да поддържат добрата си форма, отговорът не се крие в употребата на медикаменти. Нито пък на алкохол (скучно, но факт). Тайната е в редовните упражнения, които ви дават допълнителна енергия и приятното усещане, че правите нещо добро за себе си.

6. Не бъдете завистливи.

Щастливите майки не се сравняват и не се състезават с останалите. Нито те, нито децата им, нито колата им, нито домът им трябва да са най-умните, най-сладките, най-новите, най-подредените. Внимавайте, защото окото на завистта е опасно и може да разруши всичко, което сте градили с години.

7. Глезете се.

Щастливите майки понякога си купуват цветя в случай, че никой друг не се е сетил да го направи. Ходят на обяд със съпрузите им, отиват на масаж или се качват в колата и обикалят навън. Просто така.

8. Забравяйте и прощавайте.

Винаги сме си представяли, че един ден ще бъдем идеалните родители и ще правим всичко по най-правилния начин през цялото време… И ето ни, тук и сега, с децата ни - губим търпение, непоследователни сме, залъгваме ги с лакомства, а сме си казвали, че никога няма да го допуснем... Колкото повече време отделяте за това да се самобичувате за всяка допусната грешка, толкова по-малко време ще имат децата ви с "най-доброто от вас“. Щастливите майки знаят, че всички ние имаме дни като от Ада. Те оставят тези дни просто да преминат и докато това се случи, планират следващата семейна ваканция или отиват да тренират.

9. Смейте се.

Децата обожават да виждат майките им да се усмихват. Проучванията показват, че познатото като „хормон на щастието“ вещество серотонин се отделя в организма не само при бурен смях, но дори ако се насилим да се усмихнем или засмеем. Ако не друго, тези ваши физиономии ще накарат децата ви да се разсмеят от сърце, а когато ги чуете и видите, ще се разсмеете и вие заедно с тях. Хубавият смях с децата е една от най-добрите тайни на щастливите майки.

10. Прегръщайте се.

Щастливите майки гушкат децата си при всяка добра възможност, което е изключително хитро, имайки предвид, че тези моменти ще намаляват прогресивно с порастването, тръгването на училище, създаването на нови и нови приятелства и т.н. Така че - взимайте си прегръдките, докато още можете!


Източник: Parents.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори