Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-06-01 12:55:52 +0300 След появата на бебето вече нищо няма да е същото. 10 начина, по които децата променят живота ни

10 начина, по които децата променят живота ни

10 начина, по които децата променят живота ни 470 900
След появата на бебето вече нищо няма да е същото.

Не става въпрос за малките промени във фигурата или различното разпределение на семейния бюджет. Някои промени ще настъпят вътре в теб и ще успееш да ги оцениш само ти.

 

Ето 10 осезаеми начина, по които животът ти ще се промени след присъединяването на малкото човече към семейството:

1. Всичко ще ти отнема повече време. След няколко месеца ще свикнеш, но през първите два-три подготовката за излизане навън например, ще е с час по-дълга отколкото е била до момента. И това не е защото подготовката на бебето ще ти отнема много време, а защото ще трябва самата ти да се погрижиш за себе си докато едновременно с това се грижиш за малкото съкровище.

2. Перспективата ти към живота ще се промени. независимо дали градски тип персона с афинитет към излизанията вечер и приятните компании или пък обратното, предпочиташ разходките в природата и откъсването от ежедневието. Очаквай през първите няколко години на детето да преценяш всичко откъм възможности за придвижване, дали има подходящи детски занимания и дали ще се нолжи да вървиш половин километър с детето на ръце. 

3. Ще започнеш да се чудиш какво, по дяволите, си правила с времето си до момента?! И как така си била заета! Всъщност да имаш динамичен социален живот и да си изцяло заета с отглеждането на бебето са две напълно различни неща.

4. Планирането се превръща в ключов житейски елемент. Времената, в които можеше да забъркаш някой аламинут набързо, са отдавна зад гърба ти. Сега ще се интересуваш от минимално третирани плодове и зеленчуци, правене на домашни пюрета, минимална употреба на подправки, безсолни масла и др. А на половинката ти може и да се наложи да преглътне някоя и друга загоряла мусака от време на време :)

5. Животът ти ще се изпълни с нов смисъл. Клише, но вярно до последната буква. Присъствието на детето в живота ти ще ти донесе неподозирани до момента радости.

6. Начинът, по който се забавляваш, ще се промени. Обичаш да гледаш филми, кино, да четеш книги, да излизаш на кафе? Скоро след раждането ще откриеш, че това да наблюдаваш как спи бебето или какви физиономии прави, когато е будно, ти доставя страхотно удоволствие. 

7. Желанието да поддържаш чисто ще намалее. О, сигурно в началото ще искаш да стерилизираш абсолютно всичко, което е в обсега на бебето, но скоро ще откриеш, че поддържането на идеален ред и чистота с дете е просто невъзможно,

8. Ще се промени начинът, по който взимаш решения. В даден момент всичко ще се свежда до единствения въпрос "Как това ще се отрази на детето ми?"

9. Ще бъдеш по-загрижена за бъдещето. В крайна сметка от нас зависи какъв свят ще изградим и завещаем на децата си. 

10. Сърцето ти ще стане по-голямо. Преносно, разбира се. Но когато се появи малкото бебче, откриваш колко много повече любов имаш в себе си. Просто до момента не си знаела, че можеш да обичаш толкова силно!

 

Децата! Тези малки герои, които правят света ни по-голям, по-красив и изпълнен с живот и смисъл! 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори