Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-05-14 11:58:04 +0300 Сайтът All Pro Dad, посветен на семейството и по-специално ролята на бащата, предлага интересен и много полезен поглед върху темата за неуспеха и правилния начин за справяне с него. 10 неща, на които можем да научим децата си за провалите и неуспеха

10 неща, на които можем да научим децата си за провалите и неуспеха

10 неща, на които можем да научим децата си за провалите и неуспеха 470 900
Сайтът All Pro Dad, посветен на семейството и по-специално ролята на бащата, предлага интересен и много полезен поглед върху темата за неуспеха и правилния начин за справяне с него.

Можем да се провалим в много области. В работата. С инвестициите. В спорта. В много други неща можем да се провалим. Но не можем да провалим децата си и тяхното бъдеще.

Как да избегнем грешките? Като прекарваме колкото се може повече време с нашите деца и ги превръщаме в приоритет. Като ги обичаме и използваме окуражителни думи. Като ги прегръщаме и им даваме вниманието си.

 

Ето 10-те неща, които децата трябва да научат за преодоляване на провала:

1. Не всеки получава трофей

Някъде по пътя си станахме общество, което проповядва незабавно удовлетворение. Като на гигантски карнавал, нашият лозунг стана „всеки печели през цялото време.” Знаем, че това не е вярно. Това също така е и ужасен пример. Загубата е толкова важна в персоналното развитие, колкото и победата. Награждаването на детето за това, че не прави нищо, ще го научи точно на това. Нищо.

 

2. Всеки има различни таланти

Може би дъщеря ви иска да бъде следващата Кари Ъндърууд. И тогава я чувате как пее. Вашият син иска да бъде Дерек Джетер, но дори не може да уцели топката. Просто има някои неща, които не са за нас. Най-добре е да научите децата си на това от ранна възраст. Добрата новина е, че те все пак са шампион на нещо. Навигирайте увлеченията им така, че да развият талантите си и силните си страни.

 

3. Покажете класа

Кое е едно от най-ласкавите описания, които човек може да чуе за себе си? „Той определено има класа.“, „Тя се справи наистина достойно.“  Учите ли вашите деца как да се провалят с достойнство? Начинът, по който човек приема неуспеха, е показателен за неговия дух и характер. Той също така почти гарантира бъдещия успех. Преди да придобием уважението на останалите, първо се научаваме на себеуважение.

 

4. Да се учим от грешките си

„Мисля и мисля с месеци. С години. Деветдесет и девет пъти заключението е невярно. На стотния път се оказвам прав.“ Знаете ли кой е казал това? Алберт Айнщайн. Грешките ни смиряват. Понякога от тях боли. Но без тях ние не се развиваме. Всяка грешка, която правим, е опит, който ще ни послужи за в бъдеще. Всеки успех някога е започнал като проба и грешка.

 

5. Да споделим знанията си с другите

Когато се провалим, получаваме опит. Важно е да споделяте това знание. Използвайте го, за да наставлявате другите, които изпитват подобни трудности. Карайте децата си да споделят грешките си с надеждата да помогнат на друг със сходен проблем.

 

6. Да дадем най-доброто от себе си

Бокс легендата Джо Фрейзър веднъж каза: "Ако загубя, никога няма да се чувствам зле, защото направих всичко, което можех. Нищо повече не можеше да се направи.“ Най-често срещаната фраза в спорта трябва да бъде „Дай най-доброто, на което си способен”. Обяснете на децата си, че никога не трябва да се самозалъгват в усилията си и винаги ще печелят от тях. Без значение от резултата.

 

7. Постоянство

Решителността печели много победи. Не трябва да позволяваме на нашите деца да се отказват от себе си. Може би синът ви е донесъл в къщи две последователни слаби оценки по математика. Може би си мисли, че няма начин някой ден да разбере материала. Помогнете му да се съвземе и да опита отново, с нови усилия. Постоянството в крайна сметка ще доведе до положителни резултати и този урок никога няма да бъде забравен.

 

8. Да знаем как да печелим

Може да звучи очевидно, но да знаете как да спечелите е най-лесният начин да не загубите. Например синът ви продава пуканки за бойскаутите. Той чука на двеста случайни врати и продава двадесет пакета за четири часа. Много усилия за малко печалба. На следващия ден той поставя щанд пред оживен магазин за хранителни стоки. Слага си униформата. Пълен е с чар. Така продава двеста опаковки за един час. Коя е по-успешната тактика? Планирането е съществена част от успешния живот.

 

9. Определение за успех

Мислейки за бъдещето, какво желаете за детето си? По всяка вероятност щастието оглавява този списък. След това да бъде уважаван и честен човек. Да има любящ партньор и стабилно семейство. Надали има родител, който би пожелал детето в бъдеще да има страхотна кола, 7 невероятно готини гаджета, да се фокусира върху материалното и да преследва големите пари на всяка цена. И все пак именно това е съдържанието на рекламите и посланията, които в момента са навсякъде около нас. Вечен провал. Обществото ни учи, че лъскавата празна опаковка е равностойна на успеха. Като родител, от вас зависи да определите истинския смисъл на успеха.

 

10. Чувство за хумор

Има моменти от живота, когато ще правим наистина глупави неща. Способността да им се (над)смееш със сигурност помога да ги преживееш много по-лесно. Когато правите грешки пред децата си, задайте този пример. Не се ядосвайте и в никакъв случай не търсете вината другаде. Просто поклатете глава и се засмейте. Случва се.

 

Източник: https://www.allprodad.com/10-things-to-teach-your-kids-about-failure/

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори