Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-07-23 13:23:12 +0300 Важно е да запомните, че при всяка жена кърменето протича различно. 12 от най-добрите съвети и трикове, които кърмещите майки трябва да знаят

12 от най-добрите съвети и трикове, които кърмещите майки трябва да знаят

12 от най-добрите съвети и трикове, които кърмещите майки трябва да знаят 470 900
Важно е да запомните, че при всяка жена кърменето протича различно.

При някои се случва естествено и без проблеми, докато при други е необходимо време, за да усвоят различни техники и похвати, налага се да стимулират производството на кърма или дори напротив – да се опитат да го ограничат.

Страхотната новина е, че можете да разчитате на помощ. Консултантите по кърмене и акушерките са чудесен ресурс за практически съвети и насоки.

А онези, които изпитват затруднения и намират кърменето за предизвикателство, могат да опитат някой от нашите 12 съвета и трикове за кърмещи майки.

 

1. Потници за кърмачки

Потниците са идеални за носене, когато сте навън и навън, тъй като те осигуряват необходимата доза комфорт и прикритие, когато кърмите. Закопчалките на презрамките ви позволяват да смъкнете само онази част от потника, която е необходимо, като същевременно държите корема си и гърба покрити – не се налага да правите акробатично разсъбличане.

 

2. Сутиенът не винаги е необходим

Потниците за кърмене са направени така, че да поддържат гърдите и не изискват да слагате сутиен под тях. Това позволява по-бърз и ефективен достъп до гърдата. Когато си избирате потник, обръщайте внимание именно на добрата поддръжка, която той осигурява, но ако не успявате да намерите подходящия, заложете на сутиен за кърмачки.

 

3. Копчета и ципове

Носете дрехи, които позволяват лесен достъп до гърдите и избягвайте да слагате няколко ката дрехи. Потници, топове и ризи, които имат ципове, копчета и клипсове правят кърменето много по-лесно и комфортно.

 

4. Следете реда на кърменето

Важно е да се уверите, че гърдите ви е изцеждат и пълнят еднакво, тъй като това ще ви помогне да избегнете мастита и други проблеми, свързани с кърменето.

Записвайте си реда, в който кърмите всеки път, за да може и гърдите да се изцеждат равномерно, и и бебето да бъде нахранено. Друг вариант е да ползвате т.нар. клипсове или ленти, които да защипвате на съответната чашка на сутиена, ако записването не ви е възможно всеки път.

 

5. Слингове и шалове

Както слинговете, така и шалчетата могат да бъдат полезни, когато кърмите навън. Те действат като щит и осигуряват уединение и дискретност за вас и бебето ви.

 

6. Подплънки за кърмачки

Подплънките са създадени, за да предпазят кърмещите майки от неудобни течове върху външното облекло. Винаги носете резервен комплект подплънки в чантата си, за да сте сигурни, че ще бъдете сухи през целия ден. Подложките за кърмачки се предлагат в еднократна употреба или за многократна, с опция за пране.

 

7. Бутилка за многократна употреба

За да имате достатъчно кърма, трябва да пиете достатъчно вода и да бъдете добре хидратирани. Инвестирайте в преносима бутилка за вода за многократна употреба, която да влиза в чантата ви. Стъклените често са за предпочитане, тъй като не съдържат вредни химикали като някои пластмасови бутилки. С HDP и HDPE са обозначени висококачествените пластмасови бутилки, които не отделят никакви замърсители.

 

8. При проблеми с количеството кърма

На пазара има продукти, като например чайове, прахчета и хапчета, които помагат за увеличаване на производството на мляко. Наблягайте на приемане на достатъчно вода и някои храни, които стимулират производството на кърма.

 

9. Помпа за кърма

Някои жени също избират или им се налага да изпомпват кърмата си. Инвестирайте в електрическа помпа с няколко степени, за да облекчите това изживяване и да оптимизирате времето, в което се изцеждате!

 

10. Приложения

Има много чудесни приложения, които ни помагат да организираме ежедневието си. Правилна поза за кърмене ли заемате? Изтеглете нашето приложение със съвети за грижа за бебето през първите 1-2 годинки „Здраве и дете! По този начин имате достъп до съвети и информация за отглеждането на детето, винаги когато я поискате.

 

11. Зелеви листа

Студените листа от зеле са добре дошли за облекчаване на жените, страдащи от болезнени и подути гърди. Измийте и намачкайте леко зелвото листо преди да го наложите като компрес върху гърдите си.

 

12. Дръжте под ръка закопчаващи се торбички тип zip lock

Zip lock торбичките са идеални за съхранение на употребявани подплънки  или за отделните части на помпата за кърма. По този начин можете да избегнете вмирисването или случайното зацапване на чантата, когато сте навън или на път. А вкъщи спокойно можете да измиете торбичките за повторна употреба.

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори