Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-03-08 13:02:49 +0200 Подгответе списък с необходимите вещи за болницата 17 неща, които да носим в родилното

17 неща, които да носим в родилното

17 неща, които да носим в родилното 470 900
Ако сте бременна и очаквате своето бебче скоро, вероятно вече сте си стегнала чантата за родилното отделение.

Сигурно сте взела най-необходимите неща за предстоящото събитие: четка за зъби, паста, бельо и нощница. Списъкът с дрехи и аксесоари обаче може да не свършва дотук. Раждането е едно от най-важните преживявания, затова трябва да сте добре подготвени. А и не пречи в болницата да носите повече  неща, стига разбира се да са от позволените. Вероятно за повечето сте се сетили и приготвили, а за други – не сте, или пък се колебаете. Вижте някои от нашите предложения. 


1.    Мокри кърпи за лице
Когато си в родилното и бебчето вече се появило, има моменти, в които ти се иска да си измиеш лицето, но или не можеш да оставиш бебето само, или пък нямаш сила да станеш и да го направиш. Заради това мокрите кърпи за лице ще са от голяма полза. Особено ако не ви се става често или пък няма мивка с течаща вода наблизо. 

2.    Сух шампоан 
Такъв тип козметика може и да не е вашата, а и да избягвате да я ползвате. Но в болницата може да ви послужи, затова помислете добре върху тази опция. Сухият шампоан спестява време, а и усилия да къпете косата си. Със сигурност с него ще освежите поне малко вида си и то без да влагате усилия. 

3.    Хавлия
Не във всички болници разполагат с хавлиени кърпи, а дори и да са в наличност, могат да не ви допаднат. За да си спестите неудобствата, можете да си вземете своя от вкъщи. Така след като си вземете първия душ след раждането, ще можете да се почувствате поне малко като у дома. Хавлията ще е ваша, ще ухае на вашия прах за пране!

4.    Джапанки
Някои майки предпочитат да си носят чехли в родилния дом. Други обаче смятат, че е по-практично да са с джапанки. Така ще ви е по-лесно и удобно, когато си взимате душ. А и няма да се наложи да носите два чифта. 

5.    Тоалетна хартия
В родилното може и да има хартия, но никога няма да бъдете сигурна дали ще ви е удобна. Бихте могли да пъхнете едно руло в чантата си. След раждането кожата е чувствителна и е добре да попивате с фина хартия. 

6.    Зарядно за телефон
Може и да ви се струва смешно, но много жени забравят да си вземат точно зарядното. А това би било проблем, защото след раждането ще чакате обаждания от близките си, ще ви звънят много хора, за да ви чуят и да поздравят. 

7.    Разклонител
Може и да ви се струва странно, но контактите в болниците често са поставени на неудобни места. Затова не е лоша идея да имате по-дълъг кабел или разклонител, за да поставите телефона хем да се зарежда, хем да е близо до вас. 

8.    Широки  гащи
След раждането тесните бикини или стрингове със сигурност няма да са ви удобни. Ако не харесвате традиционните бикини за бременни, които приличат на бабешки, просто си вземете такива с по-свободна кройка или пък един номер по-големи от вашите. Другата опция са боксерките. 

9.     Специални превръзки 
След раждането ще ви се наложи да използвате превръзки, тъй като започват да изтичат лохии и кървенето може да е малко по-обилно. Обикновените дамски превръзки  често не вършат работа, затова си вземете нощни и по-стабилни. Много жени предпочитат специалните превръзки за раждане, гащи за еднократна употреба или път памперси за възрастни. Въпрос на избор и предпочитания е! 

10.    Балсам за устни
След раждането устните на повечето жени се напукват – от умора, стрес или липса на достатъчно течности. Ако си вземете балсам или гланц за устни, ще се справите по-бързо с проблема. 

11.     Тапи за уши и маска за очите
В болниците често е шумно и твърде често. Много жени заспиват трудно, защото отвсякъде се чуват силни звуци и лампите светят. Ако имате проблеми със съня, най-добре си вземете тапи за уши и маска, която да слагате нощем върху очите. Така ще се изолирате поне малко. 

12.    Дребни монети 
Да отидеш в родилното с едри банкноти не е добра идея. Първо, защото не винаги ще имат да ви развалят дребни, ако искате да си купите една закуска. 
И второ, ако ви се допие кафе, сок или чай от машина, пак ще ви потрябват стотинки. 

14.     Чорапки и ръкавички за бебето
В родилното често бебчетата са облечени с дрешки, които не са по-мярка. Можете да вземете от вкъщи новите изпрани чорапки, за да не са голи крачетата на мъничето. А ръкавичките ще са ви полезни, защото предпазват бебето да не си дере личицето, докато мята насам-натам ръчички с още неизрязани и остри нокти. 

15.     Бебешки дневник
Още в родилното можете да си вземете с вас бебешкия дневник и веднага да запише часа на раждане, колко тежи и е високо, а също така и разни други интересни детайли.

16.     2-3 комплекта дрехи с различен размер
Бебетата често се раждат с различно тегло от това, което е планирано и очаквано. За да си спестите неудобствата от обличането на твърде широки или тесни дрехи, вземете с вас няколко размера. Тоалетите ще ви потрябват при изписването. Имайте предвид, че бебетата растат бързо и скоро дрешките умаляват, затова не купувайте твърде много бройки. 

17.     Допълнителна чанта
Опаковайте багажа си в една лека и удобна чанта, но вземете с вас и една резервна. В нея можете да върнете мръсните дрехи, бельо или каквото ви се наложи.  

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори