Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-09-17 16:17:31 +0300 Много млади майки попадат в капана на различни митове, които ги карат да се съмняват в качествата им на добри родители.  3 лъжи за живота с бебе, в които не бива да вярвате

3 лъжи за живота с бебе, в които не бива да вярвате

3 лъжи за живота с бебе, в които не бива да вярвате 470 900
Много млади майки попадат в капана на различни митове, които ги карат да се съмняват в качествата им на добри родители. 

Ето кои са най-често разпространените лъжи, в които не бива да вярвате! Винаги помнете, че вие правите най-доброто, на което сте способни, и вашето бебе ви е благодарно за това!

1. "Другите родители знаят инстиктивно точно какво и как да правят."

Никоя майка не знае точно как да се грижи за бебе до момента, в който не роди собственото си дете. В началото е трудно - всеки ден научаваме нови неща за нас самите, справяме се с хормоналните промени, недоспиването и умората и, едновременно с това, се опитваме да се грижим за новороденото бебе. Никой не се е родил научен да прави всичко това безпроблемно още от първата минута. Рутината ще дойде с практиката! Ще се чувствате все по-уверени и можещи с всеки изминал ден. Просто си дайте време и спокойствие!

2. "Аз винаги трябва да съм наясно с нуждите на бебето ми и трябва да знам как да го утешавам, когато плаче." 

Това е още едно умение, което се изгражда и развива с времето. Истината е, че повечето родители се научават безпогрешно да разпознават всички нужди на децата си, едва когато те вече са достатъчно големи, за да ги обясняват с думи. Колкото по-здрава става връзката, която изграждате помежду си, толкова по-добре ще можете да отгатвате какво се крие зад плача на бебето и как да се справите със ситуацията.

3. "Другите бебета плачат много по-малко от моето."

Всички бебета плачат. И всички родители минават през период, в който вярват, че бебетата им никога няма да спрат да плачат. Всички родители се чувстват зле, когато не успяват да утешат децата си. Това усещане е напълно нормално. Не сте единствени!


Източник: huffingtonpost.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори