Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-06-26 10:04:07 +0300 Да отидем на плаж с бебето не е лека задача. Но си заслужава! 3 причини да заведем бебето на плаж

3 причини да заведем бебето на плаж

3 причини да заведем бебето на плаж 470 900
Да отидем на плаж с бебето не е лека задача. Но си заслужава!

Да отидем на плаж с бебето не е лека задача. Трябва да сменяме пелени далеч от домашния комфорт, въпреки всички усилия, които полагаме, пясъкът неизбежно достига до всяка гънка на бебешкото телце, притесняваме се дали детето ще успее да поспи следобед, чудим се как да опазим нежната му кожа от силното слънце… Но въпреки всичко това, си заслужава! Ето защо.

  1. Изучават нови повърхности. Замислете се колко средства сте отделили през последните месеци за различни играчки, книги и дейности, които да осигурят на бебето ви възможно най-широка гама от нови усещания, които да развият моториката и чувствителността му.
    А сега си представете какъв коктейл от емоции изпитва бебето на плажа, стъпвайки върху сухия и топъл пясък, след това върху мокър пясък, камъчета и скали, вода, черупки, водорасли, усещайки морския бриз и т.н. Една истинска лаборатория за малкия ви изследовател!
     
  2. Солената вода е натурален лек за всичко – от запушен нос до раздразнена кожа.
     
  3. Докато бебетата под 6-месечна възраст не бива в никакъв случай да се излагат на слънце и трябва да сме много внимателни при грижата за кожата им, при малките деца нещата не стоят точно така. Позволете им да се порадват за 10-15 минути на слънцето, което ще стимулира синтеза на Витамин Д.


Източник: huffingtonpost.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори