Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-06-26 13:40:35 +0300 Няма нищо нередно в това да запазите името на бебето в тайна, ако това ви кара да се чувствате по-добре. 3 причини да запазя името на бебето в тайна

3 причини да запазя името на бебето в тайна

3 причини да запазя името на бебето в тайна 470 900
Няма нищо нередно в това да запазите името на бебето в тайна, ако това ви кара да се чувствате по-добре.

"С мъжа ми се спряхме на няколко имена за бебето ни. Все по-често ни питат как ще се казва то и роднините се сърдят, че не им казваме, а на нас ни се иска това да остане в тайна до раждането... Правилно ли постъпваме?"

Няма нищо нередно в това да запазите името на бебето в тайна, ако това ви кара да се чувствате по-добре. Всъщност много родители оповестяват името на детето едва в деня на раждането.

Ето и основните причини:

  1. За да избегнат разправии в семейството. Колкото по-рано споделите с роднините си на кое име сте спрели, толкова повече време им давате за разсъждения по темата. Всички знаем, че има по-възрастни хора, които държат бебето да носи традиционно за фамилията име. Спестете си главоболията в последните месеци на бременността. Когато бебето се роди, то ще е толкова малко и очарователно, че всички ще забравят за претенциите си много бързо!
  2. Всички ние имаме навика да асоциираме имената с определени хора и случки от миналото ни, които в повечето случаи ни връщат към негативни спомени и емоции. С колкото повече хора споделите името на бебето, толкова по-голяма е вероятността да чуете критика и скептицизъм. В момента, в който бебето се роди, това име вече ще е само негово и никой няма да го свързва с други хора.
  3. Всички имат мнение за всичко. През всичките девет месеца на бременността чувате съвети и напътствия за какво ли не - хранене, кърмене, грижа за кожата, физическа активност... Нека поне едно нещо остане само между вас и бъдещия татко. Накарайте всички в семейството с нетърпение да очакват деня на раждането, за да видят прекрасното ви бебе и да научат името му!

 

Източник: whattoexpect.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори