Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-02-04 13:22:26 +0200 Борбата за живот на едно бебе, родено 49 дни по-рано. 3 седмици от живота на преждевременно родената Талиа

3 седмици от живота на преждевременно родената Талиа

3 седмици от живота на преждевременно родената Талиа 470 900
Борбата за живот на едно бебе, родено 49 дни по-рано.

"Талиа се роди 49 по-рано. Прекара 3 седмици в неонатологичното отделение в Университетската болница "Робърт Ууд Джонсън" в Хамилтън, Ню Джърси, под всеотдайната грижа на сестрите и лекарите. Напредъкът й беше удивителен", споделя бащата на момиченцето - фотографът Даниел Фарбър Хуанг. Той прекарва до дъщеря си трите седмици в болницата, където снима развитието й в тези ключови за живота й дни.

Талиа получава урок как да се оригва правилно след хранене:

На 33 седмици, Талиа все още не е успяла да развие напълно мускулната си координация, която да й позволи да диша, суче и преглъща едновременно. Затова получава майчиното мляко директно в стомаха през тръби, свързани през миниатюрните й уста и носле:

В инкубатора си Талиа носи шапка, която да топли главата й, специални очила, които да пазят очите й от светлината, и биберон, който да я кара да се чувства по-комфортно:

От гледна точка на родителите, това, което лекарите правят, за да се грижат за малките бебета, е едновременно чудотворно и ужасяващо:

Въпреки усилията на сестрите да я държат облепена с всевъзможни сензори за мониторинг от главата до петите, Талиа успява да ги свали от себе си почти всеки ден:

Талиа спи в майчината прегръдка:

Ръчичката й си почива върху пръста на тате:

Първият й ден у дома:


Източници: Boredpanda.com/Huangmenders.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори