Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-03-16 16:20:35 +0200 Поздравления – успешно износи бременността, мина през няколко часово раждане и докара на бял свят едно чудесно малко човече! Но това е само началото – сега идва ВСИЧКО останало. 3 типа хора, които ще те извадят от равновесие след като родиш

3 типа хора, които ще те извадят от равновесие след като родиш

3 типа хора, които ще те извадят от равновесие след като родиш 470 900
Поздравления – успешно износи бременността, мина през няколко часово раждане и докара на бял свят едно чудесно малко човече! Но това е само началото – сега идва ВСИЧКО останало.

И имаме предвид повече от безсънните нощи, кърменето и хормоналната нестабилност.

След раждането ще има куп хора, които ще покачват градусите на напрежението до опасни нива – от най-близките ти чак до съседите, които искат само да се порадват на бебето. В общи линии всички ще опънат нервите ти в един или друг момент. Нямаме за цел да те изплашим, а по-скоро те подготвяме психически за евентуални „сблъсъци“ с иначе добронамерени представители от приятелското, роднинското или съседското съсловие.

 

1. Гостите

Въпреки че повечето млади майки обикновено са развълнувани и нетърпеливи да покажат новороденото си на всички, има и други фактори, които могат да те изкарат от равновесие. Физическите промени, болките от надутите гърди, случайното изтичане на кърма могат да са източник на дискомфорт. Въпреки това, много хора няма да разберат това и ще останат и говорят, независимо от твоето неудобство. А безсмислените въпроси, които произтичат най-вече от познатите без деца, са най-лошите! "Спи ли?", "Добре ли е?", "Ака ли?" Разбира се, че да!!!

 

2. Госпожа "Аз знам всичко"

Тази "госпожа" може да бъде всяка жена, която има деца, и смята че знае най-добре как се гледат всички останали. Макар и да има солиден по всяка вероятност опит, все пак може би не държиш да знаеш кой е най-добрият сутиен за стимулиране на кърмата, с който можеш да спиш, или какво да правиш, ако бебето ти заспива късно. Най-лошото е, когато започне да те сравнява с други майки, които познава, и изтъква, че те се справят по-добре от теб. Също така се подготви да чуеш и лични въпроси като „кога ще свалиш всички тези килограми от бременността“?

 

3. Приятелите, които обещаваха, че ще помагат

Ах, напразните обещания "хей не се притеснявай за нищо, ще ти помогна с всичко от което имаш нужда". Подозрително идеално, нали? Те могат да помогнат понякога, но не достатъчно. В много случаи приятелите ще дойдат, за да си поиграят с бебето, докато то не се наака, разлигави (особено ако му растат зъбки) или разплаче, и след това ще бъдеш помолена (или таткото съответно) да вземеш обратно детето. А доброто възпитание изисква и да посрещнем гостите „подобаващо“, което означава, че докато позвънят на вратата ти трескаво си подреждала, чистила и приготвяла нещо поне малко за хапване докато едновременно с това гледаш и детето.

 

Ще има моменти, когато ще излизаш от релси. Безсънните нощи, липсата на рутина, телесните промени, мръсните пелени, всичко ще те разстройва. Но не губи надежда! Виждаш ли това малко съвършено бебче, вторачено в теб? Което точно сега те гледа с повече любов, отколкото някога е показал някой друг? Всички дрбни неудобства си струват заради тази скъпа усмивка! Не се притеснявай за безсънните нощи, за роднините, за миризмите или звуците, с които ще се сблъскаш. С течение на времето всичко ще си дойде на мястото и ще си напълно сигурна, че си е струвало!

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори