Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-02-09 11:29:10 +0200 Малкото момиченце се е родило в 28-та гестационна седмица със застой в растежа. 350-грамово бебе изуми акушер-гинеколозите в Сърбия

350-грамово бебе изуми акушер-гинеколозите в Сърбия

350-грамово бебе изуми акушер-гинеколозите в Сърбия 470 900
Малкото момиченце се е родило в 28-та гестационна седмица със застой в растежа.

В Сърбия се роди и оцеля 350-грамово бебе. Момиченцето се е родило преди 3 седмици, като наскоро бе оповестен случаят, след преминаването на критичния за малката период. 

"Бебето се роди в нашата болница в 28-та седмица от бременността на майката. Тя беше при нас под наблюдение в клиниката за многорискови състояния при бременност", съобщава проф. Снежана Ракич от болница "Народен фронт" в Белград.

„Малкото момиченце започна много бързо да се развива и в момента тежи дори малко повече от своите връстници. Застоят в растежа е много рядък и може да е в резултат на различни причини, най-честите от които са генетични аномалии, хипертония. При това бебе става дума за много тежък застой. Толкова малки са бебетата обикновено преди 20-ата седмица", допълва проф. Ракич. Тя обяснява още, че при бебетата със застой в израстването обикновено се стига до ускорено съзряване на белите дробове и останалите органи и благодарение на това новороденото е дошло на бял свят и сега е в сравнително добро състояние.

Сега малката е преместена в Института по неонатология, диша и се храни нормално. Дори тежи малко повече от обичайното за връстниците си. Майката също е добре и е изписана от болницата.

 

Източник: БГНЕС, в. Блиц (Белград)
 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори