Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-11-10 16:38:45 +0200 Сигурно сте чували, че шансовете да забременеете след 35-годишна възраст са много малки. Всъщност не е така! 4 любопитни факта за плодовитостта

4 любопитни факта за плодовитостта

4 любопитни факта за плодовитостта 470 900
Сигурно сте чували, че шансовете да забременеете след 35-годишна възраст са много малки. Всъщност не е така!

Запознайте се с тези изненадващи факти (и митове) за плодовитостта:

1.   Много жени се притесняват, че след навършването на 35 години шансовете им за зачеване са все по-малки. Вярно е, че след достигането на тази възраст плодовитостта започва да намалява. Между 10 и 30 процента от жените на 35-40 години изпитват затруднение със зачеването. А останалите 70-90% от жените в тази възрастова група успяват да забременеят в рамките на една година!

2.    Вярно е, че качеството на произвежданите яйцеклетки започва да намалява след 25-годишна възраст, което пък увеличава рискът от спонтанен аборт в началото на бременността. Тук обаче важна е не само възрастта на жената. Качеството на спермата също намалява с годините, така че отговорност носи и партньорът ви. Според британско проучване сред 2112 бременни жени, зачеването става доста по-трудно, когато мъжът е на повече от 45 години.

3.   Пушенето може да увеличи възрастта на женската плодовитост с до 10 години. Това означава, че ако сте пушач и сте на 25 години, възрастта на вашата плодовитост може да е 35 години. Доказано е също, че редовната употреба на алкохол може значително забави времето, нужно за зачеване. Когато употребата на алкохол и цигари се комбинира, шансовете биха могли драстично да спаднат. Добрата новина е, че когато откажете цигарите, тялото само след няколко дни започва да се възстановява от всички тези щети и възможностите за забременяване стават далеч по-добри.

4.   Ако сте под 35 и се опитвате да забременеете от над една година, е добре да се консултирате с лекар. Ако сте над 35, подобна консултация е препоръчителна след опити, продължили над 6 месеца.


Източник: whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори