Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-09-13 14:43:15 +0300 Можете ли да кажете на учителя нещо, което ще му помогне да върши по-добре работата си? Ще се изненадате, но отговорът е да! 4 неща, които да кажете на учителя в началото на учебната година

4 неща, които да кажете на учителя в началото на учебната година

4 неща, които да кажете на учителя в началото на учебната година 470 900
Можете ли да кажете на учителя нещо, което ще му помогне да върши по-добре работата си? Ще се изненадате, но отговорът е да!

И докато учителят на вашето дете е експертът в образованието, то никой не знае повече за вашето дете от вас самите. Също толкова важно е родителите да разказват на учителите за възникнали проблеми у дома, които могат да повлияят на успеваемостта в училище, както и учителите да дават редовна обратна връзка как се справят децата в класната стая.

 

Учениците се справят най-добре, когато родителите и учителите се подкрепят взаимно. Началото на новата учебна година е чудесно време да започнете диалог с учителя на своето дете. Не сте сигурни какво да му кажете? Ето четири неща, които учителите биха искали да знаят. Споделянето на тази информация с тях ще им помогне да разберат по-добре нуждите на вашето дете и ще постави основите за отношения на сътрудничество през цялата учебна година.

  1. Здравни проблеми: Ако детето ви е с диабет, използва инхалатор, има алергия към фъстъци или има друго сериозно здравословно състояние, неговият учител трябва да знае. Също така е полезно да уведомите учителя дали детето ви е диагностицирано със състояния хиперактивно разстройство, дислексия, дисграфия, дискалкулия или други, които могат да доведат до затруднение в усвояването на учебния материал и в адаптацията към училищната среда.
  2. Семейни проблеми: Споделете с учителя, ако семейството ви преживява голяма промяна, която може да засегне детето ви, като например развод, смърт в семейството или току-що сте се преместили. Дори ако изглежда, че детето ви се е приспособило добре, предупредете учителите, за да могат да следят за промени в поведението и емоциите му.
  3. Особености на характера или проблеми с поведението: Може би детето ви е болезнено срамежливо и се притеснява дали ще си намери приятели в новия клас. Или може би среща затруднения в осъзнаването и управлението на емоциите си, което води до избухвания и агресивни прояви. Предупредете учителите, за да бъдат подготвени и да разбират причината.
  4. Силни и слаби страни: Дъщеря ви може би е силна по математика, но се притеснява да чете на глас. Синът ви обича езиците, но се затруднява с точните науки. Ако кажете на учителите тези неща предварително, те ще имат повече време да помогнат на децата ви да подобрят познанията си в областите, където имат най-много нужда.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори