Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-10-19 11:25:27 +0300 Има много съвети за това какво трябва да правим по време на раждането. Ето и няколко неща, които да се стремим да не правим! 4 неща, които да не правим по време на раждането

4 неща, които да не правим по време на раждането

4 неща, които да не правим по време на раждането 470 900
Има много съвети за това какво трябва да правим по време на раждането. Ето и няколко неща, които да се стремим да не правим!

1. Не се поддавайте на напрежението! Никой не може да ви обвинява за това, че се притеснявате, изпитвате напрежение и искате всичко да се развие по най-бързия начин. Но помнете, че спокойствието е най-верният ви приятел. Движението и смяната на различни позиции, докато очаквате раждането да започне, са изключително важни. Също толкова важна е и почивката между тях.

2. Не се чувствайте длъжни да лежите неподвижно. В някои случаи лекарите и сестрите съветват родилките да лежат, докато не дойде моментът за раждане. Ако обаче вие не се чувствате комфортно в тази позиция, не се колебайте да поговорите с тях и да се раздвижите. Слушайте тялото си!

3. Не забравяйте да дишате. Може би си мислите, че това е нещо толкова естествено - в крайна сметка всички ние дишаме и издишаме по стотици пъти всеки ден! Когато обаче става дума за раждане, много жени несъзнателно задържат дъха си или да дишат твърде учестено, а това може да предизвика замяност. 

4. Не поглеждайте часовника. Понякога раждането отнема наистина много време, но това не бива да ви тревожи. Просто се отпуснете и помнете, че скоро всичко ще приключи и ще държите в ръцете си малкото ви бебе!


Източник: baby-chick.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори