Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-07-11 16:29:07 +0300 Следвай тези правила и избегни грешките, които други жени вече са правили. 4 практични съвета за млади майки

4 практични съвета за млади майки

4 практични съвета за млади майки 470 900
Следвай тези правила и избегни грешките, които други жени вече са правили.

Да си майка за първи път е трудно. Навлизаш във фаза, която променя живота ти завинаги.

Виж тези кратки и практични уроци, които ще ти помогнат!

1. Спи. Всички сме чували за правилото „Спи, когато бебето спи“. Много млади майки използват дневните дрямки на бебето си, за да изчистят, подредят, сготвят и т.н. Дори да мислиш, че спиш достатъчно през нощта, обикновено тогава сънят ти често бива прекъсван и непълноценен. Така че наистина поспивай при всяка удобна възможност!

2. Не дръж бебето будно за дълго. Новородените имат нужда от 1-1,5 часа пауза между две спанета. Така че не се опитвай да се забавлявате на всяка цена с какви ли не игри и разходки с бебето, за да го държиш будно за по-дълго. Този момент ще дойде от само себе си.

3. Бебетата се развиват по различен начин. Ако някои прохождат на 10 месеца, други го правят на 14. Същото се отнася и за проговарянето, обръщането, скачането. Доверете се на лекаря си – той ще ти обърне внимание, ако смята, че детето има проблем. Просто приеми, че децата имат различно темпо на развитие.

4. Наслаждавай се на момента. Много майки правят грешката да препускат от едното към следващото голямо и важно „първо“ нещо, което предстои на бебето им. Не бързай! Следващата фаза ще дойде така или иначе.


Източник: sleepingshouldbeeasy.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори