Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-11-02 15:50:31 +0200 Отглеждането на новородено бебе през студените зимни месеци може да се окаже стресиращо за младите и неопитни родители. 4 съвета за първата зима на бебето

4 съвета за първата зима на бебето

4 съвета за първата зима на бебето 470 900
Отглеждането на новородено бебе през студените зимни месеци може да се окаже стресиращо за младите и неопитни родители.

Ето няколко съвета за това как да се погрижим за здравето на бебето през зимата!

1. Не забравяйте, че студът не е причината за завишеното разпространение на вирусни инфекции. Причината те да са по-често срещани през зимата се състои в това, че всички ние прекарваме по-голямата част от времето в затворени помещения с други хора и с ограничен достъп до свеж въздух. 

2. Нормално е новороденото да има между 6 и 10 настинки годишно. Те са най-уязвими преди навършването на шестия месец и най-вече - до втория месец, така че бъдете особено внимателни в този период.

3. Повечето майки смятат, че ако бебето е много облечено, то ще бъде в пълна безопасност навън. Лекарите предупреждават, че прекаленото навличане не е полезно за бебето. Когато сме навън, трябва да го обличаме с една дрешка повече от тези, които сме избрали за самите нас. Ако вие сте с шапка и палто, сложете шапка и палто и на бебето и добавете мек шал за него. 

Когато сте у дома, също избягвайте да поддържате твърде висока температура на въздуха. Тя не бива да е по-висока от 20 градуса, докато бебето спи

4. Бебетата не могат да ни кажат как се чувстват, така че трябва да сме особено внимателни и често да проверяваме дали всичко е наред. Това, че бузките на новороденото са зачервени не означава задължително, че му е горещо и трябва да го съблечете. Първо проверете дали наистина тялото му е топло и/или потно. 

Когато на бебетата им е студено, обикновено те стават по-лениви и уморени. Не очаквайте, че ако на бебето не му е комфортно, то задължително ще плаче.


Източник: babble.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори