Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-01-23 12:31:05 +0200 Ето какво ни съветват експертите от "Харвард", участвали в проучване за това как да отгледаме добро и уверено дете! 4 съвета как да отгледаме добри деца

4 съвета как да отгледаме добри деца

4 съвета как да отгледаме добри деца 470 900
Ето какво ни съветват експертите от "Харвард", участвали в проучване за това как да отгледаме добро и уверено дете!

1. Бъдете с детето си. Това е основата на всичко останало. Прекарвайте възможно най-много време с него, интересувайте се от хобитата му, но и от проблемите му и не забравяйте да го изслушвате. 

2. Казвайте му какво означава за вас. Според проучване на психолози много деца не знаят, че са най-важните личности в живота на родителите им. Те наистина имат нужда да го чуват, за да се чувстват обичани, защитени и ценени.

3. Покажете му как да решава проблемите, а не да бяга от тях. Например, ако детето ви реши, че днес няма да иде на тренировката по футбол, помолете го да обясни защо и си припомнете заедно какви са ангажиментите му към съотборниците. Ако въпреки това малчуганът отказва да тренира, намерете ново занимание, което да го изпълва с мотивация и желание.

4. Научете го да ви помага всеки ден и показвайте благодарността си. Това ще даде на детето ви на по-късен етап ценни качества като щедрост и желание да помага на околните.


Източник: brightside.me

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори