Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-07-04 14:14:40 +0300 При някои новородени проблемите със заспиването са нормални. 4 техники за приспиване на бебето, които не знаете

4 техники за приспиване на бебето, които не знаете

4 техники за приспиване на бебето, които не знаете 470 900
При някои новородени проблемите със заспиването са нормални.

Приспиването на бебето е сред най-трудните задачи, пред които е изправен всеки родител. Няма универсална техника, която да работи еднакво ефективно при всяко дете.

Запознайте се с тези съвети – може в някой от тях да се крие успехът за вас и мъничето ви!

  1. Затоплете леглото с топла кърпа

Бебето може да не се чувства комфортно върху студените чаршафи, след като сте го затоплили в прегръдките си. Специалистите съветват родителите да не използват одеяла през първата годинка, а вместо това да обличат децата в топли пижамки. Можете да пробвате също така да затоплите хавлиена кърпа в сушилнята и да я поставите върху чаршафите за няколко минути. Преди да сложите бебето да си легне, я махнете.

  1. Чистете редовно

Усещате ли, че бебето диша тежко през нощта? Това може да се дължи на наличието на алергени в стаята. Малките бебета дишат основно през носа и ако той е запушен, това се отразява на съня им. Проветрявайте редовно и не забравяйте да почиствате одеялата и плюшените играчки, които също събират прах.

  1. Редувайте се с таткото

Ако винаги майката приспива бебето, за него ще бъде много травмиращо, ако се случи тя е заета с друго и се наложи бащата да я замести. По-добре не чакайте този момент, а започнете да се редувате още в самото начало. Вечерите, в които таткото приспива бебето, са чудесна възможност за сближаване между двамата, тъй като детето прекарва почти целия ден само с мама.

  1. Бъдете гъвкави

Това че дадена техника е работила добре при първото ви дете, не значи, че това непременно трябва да се повтори и с второто. Това че бебето е успяло да заспи много лесно вчера, не означава, че това ще се случи по същия начин и днес. Правете малки промени, например в количеството храна преди сън, и проверявайте как се отразяват на бебето.


Източник: familyshare.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори