Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-03 11:52:58 +0300 Колкото и да са полезни, тези храни не са подходящи за малките деца. 4 полезни храни, които не бива да даваме на бебето

4 полезни храни, които не бива да даваме на бебето

4 полезни храни, които не бива да даваме на бебето 470 900
Колкото и да са полезни, тези храни не са подходящи за малките деца.

Ако вече бебето ви е навършило 5 месеца, това означава, че вече започвате да обогатявате менюто му с различни храни. Има толкова много неща, с които да започнете да му разкривате необятния свят на вкусовете! 

Нека видим и кои са основните храни, които да избягвате в началото!

 - Белтъци. Високото съдържание на протеин в тях ги прави изключително полезна храна, но не и за бебетата под годинка, тъй като могат да им причинят стомашни проблеми.

 - Фъстъчено масло. Богато е на калий, протеини и фрибри. Лепкавата консистенция обаче може да полепне по венците и зъбчетата на бебето и да доведе до дентални проблеми.

 - Сурови зеленчуци. Зеленчуците са важен източник на ценни хранителни вещества и предпазват от редица хронични заболявания. Суровите зеленчуци обаче са доста твърди и могат да предизвикат задавяне на бебето.

 - Мед. Един от най-старите и най-популярни естествени подсладители. Колкото и силно да вярвате в лечебните свойства на меда, не забравяйте, че е опасен за малкото ви бебе. Той съдържа спори и други замърсители, които могат да доведат до инфекции.


Източник: momjunction.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори