Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-05-11 17:41:37 +0300 Жените, които очакват да родят през май, имат поне няколко повода да се радват на този факт! 5 научни причини защо бебетата, родени през май, са по-специални

5 научни причини защо бебетата, родени през май, са по-специални

5 научни причини защо бебетата, родени през май, са по-специални 470 900
Жените, които очакват да родят през май, имат поне няколко повода да се радват на този факт!

Освен че бебчетата ще започнат своя живот в разцвета на пролетта, има няколко неща, които ще повлиият позитивно на бъдещия им живот. Доказала го е науката!

 

1. Родени са с повече късвет
Интернет проучване от 2004 г. на повече от 40 000 души установи, че бебетата с рождени дни през май са по-големи късметлии от родените през всеки друг месец. Според британския психолог Ричард Уайзман, който ръководи изследването, това може да се дължи на „промените в начина, по който някои родители взаимодействат с бебетата си през лятото и зимата“.

 

2. По-големи оптимисти са
В друго интернет проучване, този път с участието на близо 30 000 души, Уайзман открива, че хората, родени през май, също имат по-положителни възгледи за живота (сходно заключение има и "Журнал за афективни разстройства" от изследване, проведено през 2011 г.). Шведският психолог Джаянти Чотай, който помага на Уайзман с неговите изследвания, казва, че вашият малък майски герой може да бъде по-оптимистичен, отчасти поради влиянието на по-голямата продължителност на светлите часове върху допамина, мозъчния химикал, който контролира центровете за усещане на удоволствие и удовлетворение.

 

3. Те са нощни птици
Ако сте се чудили, защо малките ви деца отказват да си легнат преди 8 ч. и сега знаете защо: Проучване от 2009 г., публикувано в списание Sleep, показва, че бебетата на пролетта и лятото са по-склонни да заспиват по-късно от децата родени есента и зимата. От друга страна, изследователите установили, че месецът на раждане на вашето дете не влияе на това кога ще се събуди.


4. По-малък риск от респираторни заболявания
Бебетата с майски рождени дни са по-добре защитени от респираторни проблеми, отколкото тези, родени през всеки друг месец, сочи проучване от 2015 г. на Американската медицинска асоциация по информатика. Резултатите от изследването показват, че малките деца, родени през пролетта, са по-малко склонни да развият астма или респираторни инфекции.

 

5. Имат по-малко алергии
Според проучване на университета в Саутхемптън от 2016 г. пролетните деца са най-малко изложени на риск от развитие на алергии, сенна хрема, астма и екзема, макар че разбира се да има и изключения.

 

Има толкова много причини, заради които едно малко бебе е специално, но тези 5 са доказателство, че майските бебоци идват с някои привилегии на този свят ;) !

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори