Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-28 12:55:09 +0300 Родителството е дълъг процес, на който се учим в движение. 5 начина да бъдем още по-добри родители

5 начина да бъдем още по-добри родители

5 начина да бъдем още по-добри родители 470 900
Родителството е дълъг процес, на който се учим в движение.

Всеки добър родител понякога се измъчва от мисълта, че не е достатъчно добър. Това е напълно естествено.

Ето няколко идеи за усъвършенстване на уменията ви!

1.   Бройте до 10. Да, децата имат свойството да ни изкарват извън контрол. Но, както добре знаем, раздразнителността и повишаването на тон не помагат, а напротив. Тренирайте търпението си.

2.   Четете всеки ден. Трудно е, особено ако имате повече от едно дете и ежедневието ви е един непрестанен цикъл от чистене, хранене, готвене, приспиване… Четенето обаче успокоява децата, помага им да се концентрират, а и ви дава възможност да прекарате качествено време заедно и да се погушкате!

3.   Приемете мисълта, че нещата не са съвършени. Винаги ще има поне една стая в дома ви, която ще изглежда като бойно поле. И какво от това?! Ако трябва да изберете между блестяща от чистота спалня и това да поиграете с децата си, не се колебайте да изберете второто!

4.   Бъдете последователни. Създайте „правила на дома“ и ги следвайте стриктно, за да могат децата да ги научат и да знаят, че не подлежат на промяна.

5.   Казвайте: „Гордея се с теб, защото…“. Да, това наистина работи! Можете да използвате тази фраза в ежедневни ситуации. Например, ако имате новородено, не забравяйте да похвалите малкото си дете за това, че осъзнава, че бебето има нужда от тишина, докато спи, и винаги се съобразява с това.


Източник: lazymomsblog.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори