Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-02-03 15:40:29 +0200 Да се погрижим за еластичността на кожата по време на бременността! 5 начина да прогоним стриите

5 начина да прогоним стриите

5 начина да прогоним стриите 470 900
Да се погрижим за еластичността на кожата по време на бременността!

Всички се ужасяваме от тях, но какво да се прави – или ги имаш или не. Въпрос на гени. Дали? Факт е, че има типове кожа, които са в пъти по-предразположени към образуването на стрии, но дори тогава – не всичко е загубено!

Възприели сме стриите като нещо, върху което нямаме никакъв контрол. Или имаме еластична кожа, или не. Не точно! Винаги можем да опитаме да направим така, че да променим еластичността на кожата, дори да не сме от групата на късметлийките. Ето как:

  1. Желатин

Формирането на колаген е от изключителна важност за подобряването на еластичността на кожата. За да засилите образуването му, можете да ядете желатин, за да си набавите колаген чрез храненето. Точно така – другото име на колагена е желатин. В днешно време храненето ни е изключително бедно на желатин, затова бихте могли да го добавяте по-често в менюто си.

Направете си бульон от кости. Можете да го пиете чист всяка сутрин или да го използвате, за да направите сосове, супи или други гозби. Можете, например, да сварите ориз в него. Бихте могли да използвате и желатин на прах и да го добавяте в напитки. В зависимост от вида, който изберете, консистенцията на напитките ще си остане същата или те ще се желират.

Желатинът не просто помага за подобряването на еластичността на кожата, но има и много други ползи за организма – заздравява раните, подобрява съня, засилва инсулиновата чувствителност, минимизира вредите от свободните радикали, насърчава работата на храносмилателната система, редуцира чревните възпаления и намалява ставните болки.

  1. Хидратация

Грижете се тялото ви винаги да е хидратирано. Пийте по 8-12 чаши вода дневно. Не е нужно непрекъснато да броите – просто обръщайте внимание на знаците, които ви дава тялото. Сухите устни или гърло са сигурен знак за дехидратация. Ако сте уморени, боли ви главата или трудно се концентрирате, това също може да означава същото.

  1. Витамин Ц

Тялото използва Витамин Ц, основно за да образува колаген. Той е много ефективен и при намаляването на вредите на свободните радикали, които изсмукват колагена и еластина. Най-добре е да си набавяме Витамин Ц от натурални хранителни източници, вместо под формата на добавки.

  1. Цинк

Дефицитът на цинк определено е една от причините за по-вероятна поява на стрии. Цинкът е един от най-обилните минерали в тялото. Той се използва при производството на колаген и има антиоксидантни свойства. Можем да си го набавим чрез пилешкото и агнешкото месо, яйцата, ядките, бобовите растения и пълнозърнестите храни.

  1. Хранене

Начинът, по който се храним, е от изключителна важност за еластичността на кожата. Храненето ни трябва да включва храни, богати на колаген, Витамини А и Е, както и да поддържа добър баланс между Омега 3 и 6 мастни киселини. Трябва да консумираме зеленчуци, разнообразно месо, яйца с проверен произход и, по възможност, домашно отглеждани. Консумацията на ферментирало рибено масло също е изключително полезно както за еластичността на кожата, така и за здравето на бебето.


Източник: Thehealthyhoneys.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори