Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-08-30 10:03:00 +0300 Стомашните киселини са често срещан проблем по време на бременността. 5 начина да се справим с киселините по време на бременността

5 начина да се справим с киселините по време на бременността

5 начина да се справим с киселините по време на бременността 470 900
Стомашните киселини са често срещан проблем по време на бременността.

Те се появяват вследствие на нарастващата матка и високите нива на прогестерон - хормон, отговорен за успокоението на мускулите. 

Ето няколко трика, които ще ви помогнат да се справите с неприятните симптоми:

  • Хранете се по-често, но с по-малки порции. Преяждането води до необходимост от увеличено отделяне на стомашен сок, което дразни лигавицата и причинява парещо усещане, познато ни като киселини.
  • Разхождайте се след хранене. Движението подпомага перисталтиката. 
  • Дръжте главата и гърдите си изправени по време на сън. Свитата поза затруднява храносмилането и причинява задържане на газове в горната част на червата.
  • Носете свободни дрехи. Твърде стегнатите дрехи затрудняват цялостно обмяната на вещества в организма, повишават налягането в кръвоносните съдове и забавят храносмилането.
  • Пийте чай с джинджифил. Той благоприятства стомашната дейност и облекчава неприятните симптоми като подуването. Избягвайте комбинации със зелен или черен чай, които могат също да подразнят стомаха ви.

 


 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори