Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-10-17 12:18:36 +0300 Повечето родители искат да научат децата си на самостоятелност. 5 начина да улесним себе си и детето

5 начина да улесним себе си и детето

5 начина да улесним себе си и детето 470 900
Повечето родители искат да научат децата си на самостоятелност.

За да се научат малчуганите правилно на всичко, което им показваме, е нужно време и търпение.

Добрата новина е, че има някои трикове, които могат да направят този процес по-лесен и приятен както за децата, така и за самите родители!


За детето е трудно да прецени дали е отделило достатъчно време за почистването на зъбите си. Улеснете го, като поставите в банята пясъчен часовник, който отброява 2-3 минути. Или му пускайте любимата му песничка, която продължава поне 2 минути, всеки път, когато започва да си мие зъбите.


Ако не искате детето да изцапа дрехите си със сладолед, използвайте хартиена кошничка за мъфини като подложка.


На детето ще му е много по-забавно да почисти пода, ако превърнете това занимание в интересно предизвикателство. Облепете с помощта на тиксо правоъгълник на пода и му кажете, че има специална мисия - да събере целия боклук именно в очертанията.


Помогнете на детето да помни по-лесно задълженията си у дома и да е по-организирано, като му направите график и оцветите различните дейности (подреждане, учене, игра, приготвяне за сън и т.н.) в различни цветове и ги приложете в определеното от вас време върху часовника.


Децата често се затрудняват да определят коя обувка е дясната и коя - лявата... Помогнете им като залепите половин стикер в едната обувка, а другата половина - в другата. Така, виждайки цялата картинка, лесно ще се ориентират.

 

Източник: brightside.me

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори