Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-02-08 10:06:24 +0200 Коликите са онези болезнени болки и спазми в бебешкото коремче, които карат твоето малко съкровище да се чувства неспокойно и да плаче безутешно през първите няколко месеца след раждането си. 5 полезни съвета, които ще ти помогнат в борбата с коликите

5 полезни съвета, които ще ти помогнат в борбата с коликите

5 полезни съвета, които ще ти помогнат в борбата с коликите 470 900
Коликите са онези болезнени болки и спазми в бебешкото коремче, които карат твоето малко съкровище да се чувства неспокойно и да плаче безутешно през първите няколко месеца след раждането си.

Коликите започват около втората седмица след раждането и затихват напълно около третия-четвъртия месец. Не всички бебета страдат от тях обаче.

Как да разберем дали бебето страда от колики?

Ако твоето бебе:

  • плаче неутешимо в продължение на най-малко 3 часа на ден, по-често от 3 дни седмично, предимно в късния следобед или вечер,
  • с плача неспокойно сгъва крачета към коремчето,
  • коремчето му е стегнато и къркори и/или отказва да се храни,

то тогава може да си сигурна, че става въпрос именно за колики.

 

Колкото и тревожен да бъде плачът на твоето малко съкровище, бъди спокойна, защото появата на коликите е напълно естествена и единственото необходимо е да следиш реакциите на бебчо, за да реагираш своевременно. Има различни начини и методи да облекчиш дискомфорта му:

  1. Преди да предприемеш каквото и да е, изключи като възможен проблем глада, нуждата от смяна на пелената, студ или горещина.
  2. Пусни му нежна релаксираща музика.
  3. Постави бебчо по корем в скута си и разтривай гръбчето му.
  4. Загрявай коремчето му с топли компреси за няколко минути. За целта има и специални торбички със сол или костилкови ядки, които могат да бъдат загрявани на печка или в микровълнова фурна.
  5. Изведи го на разходка. Вибрациите могат да му подействат успокояващо и дори да го приспят. Същият ефект имат и люлеещите бебешки шезлонги.

 

Ако това не помага в твоя случай, можеш да му помогнеш със специални медикаменти, подходящи за възрастта и състоянието на твоето бебе. Решение за коликите и спастичните болки са капките Infacol, които се продават свободно без рецепта в аптечната мрежа. Те са специално разработени за новородени. Облекчават бебешките колики, подуване и спастични болкии. Infacol може да се дава още от първия ден след раждането и има приятен за бебетата портокалов вкус, не съдържа захар, алкохол и оцветители.

 

  

 

Всяка опаковка съдържа 100 дози и удобен капкомер (пипета) за правилно дозиране. Infacol е изключително икономичен и една опаковка е достатъчна за 20 дни употреба, като имаш предвид че трябва да даваш на бебето по 1 пипета (0,5ml) 5 пъти на ден, задължително преди хранене. При необходимост дозата може да се увеличи на два пълни капкимера (1ml).

Първите месеци след раждането изискват много търпение, грижа и непрестанно внимание към нуждите на твоето малко съкровище. Правилните съвети и продукти ще ти помогнат в този период на опознаване между теб и бебчо. Ако имаш съмнения как да действаш или смяташ, че може да има и друга причина за непрестанния плач, винаги се консултирай със своя педиатър, за да получиш съвет и препоръка.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори