Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-12-14 14:02:10 +0200 Не искате да обличате дрехите си отпреди бременността? Дали защото смятате, че гърдите ви изглежда са загубили формата си? Или срещате трудности в поддържането на тези „активи“? 5 съвета как да предотвратим увисването на гърдите след бременност и раждане

5 съвета как да предотвратим увисването на гърдите след бременност и раждане

5 съвета как да предотвратим увисването на гърдите след бременност и раждане 470 900
Не искате да обличате дрехите си отпреди бременността? Дали защото смятате, че гърдите ви изглежда са загубили формата си? Или срещате трудности в поддържането на тези „активи“?

Ако намирате промяна във формата и усещането за бюста си след раждането, по всяка вероятност се касае за увисване (отпускане) на гърдите. Прочетете този тескт, за да избегнете отпускането на гърдите след раждането - а именно, като започнете с грижата за гърдите още преди или в началото на бременността.

 

Какво представлява увисването на гърдите?

Птоза на гърдите е медицинският термин за увисването им. Може да си мислите, че кърменето на вашето бебе е довело до отпускането и загубата на формата на бюста ви. Истината обаче е, че гърдите ви започват да се отпускат още от периода на бременността. Това може да се дължи и на различни други фактори като формата им преди бременността (например, вече да са били големи), процента на мазнините в тялото и възрастта ви. Ако имате многоплодна бременност или сте активен пушач, това също са причини, които могат да променят формата на бюста.

Сухожилията поддържат гърдите ви. Когато сте бременна, гърдите ви се изпълват и натежават все повече с напредването на бременността. Това кара сухожилията да се разтягат и в крайна сметка води до отпускането на бюста ви. Промяната ще бъде по-забележима, ако имате по-големи гърди. 

 

Как да се предпазим от увисване на бюста след бременността?

Процесът на увисване на гърдите ви започва точно от момента, в който забременеете. Следвайте тези стъпки, за да предовратите или намалите ефекта на отпускане.

 

1. Носете сутиен, който дава добра подкрепа на гърдите ви и зоната около тях

Добрият поддържащ сутиен е нещо, което трябва да си купите. Изберете сутиен, който е ви е точен. Често може да не знаете кой е правилният размер за вас и вместо това да носите по-малък или по-голям. Помолете за помощ консултанта на бельо, за да намерите точен размер на сутиена и чашката. Правилният размер на чашката ще гарантира, че гърдите ви няма да „преливат“ от сутиена. Спрете се на по-широки презрамки и здрава обиколна лента под чашките. Ако сутиенът ви пасне добре, гърдите ви ще получат правилната подкрепа.

 

2. Не трупайте наднормено тегло

Теглото ви със сигурност ще сте увеличи, когато сте бременна, а това е нормално. Идеята е да наблюдавате колко тегло качвате. В хода на бременността е нормално да качите около 10-15 кг. Ако сте били с поднормено тегло преди да забременеете, може да се наложи да качите дори малко повече. Вашият лекар ще бъде най-добрият човек, който да ви каже ориентировъчно колко килограма е нормално да качите във вашия индивидуален случай.

 

3. Тренирайте редовно

По преценка на вашия лекар и с негово изрично разрешение, е хубаво да продължите да тренирате редовно, ако бременността ви протича нормално. Леките тренировки ще ви помогнат да контролирате теглото си и да подготвите тялото за износването на плода и раждането. Можете да се отдадете на прости упражнения като ходене или практикуване на йога. Ако сте плували по-рано, посъветвайте се с вашия лекар дали е добре да продължите.

 

4. Поддържайте кожата си хидратирана

Уверете се, че редовно хидратирате кожата на тялото си, особено на гърдите. Това ще помогне на кожата ви да остане еластична и да се върне по-лесно във форма след цялото разтягане, което се случва по време на бременност. Можете да изпробвате специални кремове и овлажнители, които са предназначени конкретно за бременни.

 

5. Не бързайте с отслабването след раждането

След като вече сте родили и възнамерявате да отслабнете, направете го бавно. Може да искате да свалите излишните килограми наведнъж или максимално бързо, колкото е възможно. Това обаче може да доведе до по-нататъшно увреждане на тъканта и увисване на гърдите. Опитайте се да отслабнете бавно и постепенно. Това ще даде на кожата ви времето, необходимо за адаптиране към промените.

 

За разлика от това, което може да сте чули, че гърдите увисват заради кърменето, реално процесът започва много по-рано от появата на бебето на бял свят. Следвайте тези съвети, за да помогнете на гърдите си да останат еластични и красиви. Насладете се на целия процес на кърмене на вашето малко съкровище и кажете „чао“ на притесненията за гърдите си!

 

 

Източник: momjunction.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори