Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-07-21 10:17:23 +0300 Кои ваши действия са най-значими за малчуганите? 5-те неща, които децата ще запомнят от вас

5-те неща, които децата ще запомнят от вас

5-те неща, които децата ще запомнят от вас 470 900
Кои ваши действия са най-значими за малчуганите?
  1. Моментите, в които сте ги накарали да се почувстват защитени (или обратното).

Във всяко детско сърчице се крият уязвимост и нужда от защита. Децата ви ще запомнят моментите, в които сте преследвали лошите духове от кошмарите им под леглото, но също така ще запомнят случаите, в които, в яда си, сте се превръщали именно в чудовищата, от които те се страхуват най-много. Нормално е понякога децата да ни виждат ядосани, защото това е част от живота, но никога не бива да забравяме, че главната ни мисия е да ги караме да се чувстват в безопасност през цялото време, докато са с нас.

  1. Моментите, в които сте им дали безусловното си внимание.

Децата измерват любовта основно чрез вниманието, което им давате. Моментите, в които сте оставяли това, с което се занимавате, за да поиграете с тях навън с топката, са спомените, които ще бъдат съхранени в главите и сърцата им завинаги. Отделяйте време за „малките неща“ с децата си, защото в даден момент те ще бъдат оценени най-силно.

  1. Отношенията ви с любимия.

Децата изграждат представите си за любовта най-вече, наблюдавайки как се отнасяме към съпруга/съпругата си. Стремете се да бракът ви да е такъв, че те да нямат търпение да имат същия един ден. Дайте им сигурността, която произтича от това да видят, че мама и тате са спокойни заедно и се обичат.

  1. Когато го окуражавате и когато ги критикувате.

Детското сърце е като мокър цимент и това, което оставите като отпечатък върху него в ранните години, ще се втвърди по-късно. Те ще изградят чувството си за идентичност, за способност и дори за себеуважение именно спрямо думите, които чуват от вас, в тези първи ключови години на развитие. Част от работата ни е да коригираме и да се грижим за дисциплината, но дори в тези моменти, трябва да се внимаваме за това, чрез думите си, да внушаваме любов, насърчаване и подкрепа.

  1. Семейните традиции.

Децата са спонтанни, но също така имат дълбока потребност от предсказуемост. Те ще запомнят с голяма привързаност „традициите“, които сте установили, без значение дали става дума за семейните ви филмови вечери, за мястото, на което сте прекарвали ваканциите си, за начина, по който отбелязвате рождените си дни и т.н. Вложете старание да създадете традиции, които децата ви да предадат на своите деца един ден.


Източник: Time.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори