Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-10-04 12:44:40 +0300 Ако партньорът ви има проблеми с плодовитостта, добавете тези храни в менюто! 6 храни за мъжка плодовитост

6 храни за мъжка плодовитост

6 храни за мъжка плодовитост 470 900
Ако партньорът ви има проблеми с плодовитостта, добавете тези храни в менюто!

Начинът на хранене е ключов не само по време на бременността, но и докато се опитвате да заченете.

 

Стриди

Стридите имат високо съдържание на цинк, който спомага процеса на продукция на сперма. Освен това покачват нивото на тестостерон. Трябва да имате предвид обаче, че с приема на цинк не бива да се прекалява. Бъдещият татко не бива да консумира повече от 15 мг цинк на ден.

 

Плодове и зеленчуци

Пресните плодове и зеленчуци съдържат големи количества антиоксиданти, които се отразяват добре на качеството на спермата, предпазват сперматозоидите от клетъчни увреждания и им помагат да преминат през фалопиевите тръби. Витамин А (зеленолистни зеленчуци, моркови, червени чушки, кайсии) предотвратява ленивостта на сперматозоидите. Витамин Ц (домати, броколи, портокалов сок, грейпфрут) предпазва жизнеспособността на спермата.

 

Тиквени семки

Освен на цинк, тиквените семки са богати и на Омега-3 мастни киселини, които стимулират притока на кръв в половите органи и подобряват сексуалната активност. Те могат да бъдат набавени също с морски деликатеси и бадеми.

 

Сок от нар

Сокът от нар се счита за една от най-добрите храни за подсилване на мъжката плодовитост заради високото си съдържание на антиоксиданти.

 

Месо

Ако партньорът ви обича месо, окуражавайте го да консумира по-често червени меса и пуешко, тъй като са добри източници на цинк. Избягвайте обработените пушени меса, тъй като в тях има много сол и други консерванти, които не са добри нито за здравето на мъжа ви, нито за качеството на спермата му.

 

Яйца

Съдържанието на Витамин Б12 и на селен ще подобри спермата на вашия партньор и качествено, и количествено. Ако не обича яйца за закуска, сварете няколко предната вечер и го помолете да ги изяде през деня.


 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори