Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-27 14:02:58 +0300 Направи периода на бременността магическо изживяване и за двама ви! Не се раждаш майка, а ставаш такава

Не се раждаш майка, а ставаш такава

Не се раждаш майка, а ставаш такава 470 900
Направи периода на бременността магическо изживяване и за двама ви!

Колкото и подготвена да се чувстваш, колкото и време да си очаквала дете, фактът, че си бременна, не може да не те е изненадал! След това бременността е последното нещо, за което мислиш преди да заспиш, както и първото, за което се сещаш, веднага щом отвориш очи сутрин.

Бременността не е безоблачен период в живота на жената и ти трябва да се нагодиш към нови условия на живот за себе си и за растящото в корема ти бебче, поне за следващите 9 месеца.

Умът ти изведнъж започва да се занимава с изненадващи въпроси. Като се започне от „Може би не трябваше да ям това?“,  „Да не би да прекалих с разходката?“ и се стигне до „Ще бъда ли добра майка?“ и други подобни. Истината е, че в голямата си част тези размисли и притеснения са провокирани от хормоналните смущения, необходимостта от нагаждане към нов начин на живот.

Да, в следващите 9 месеца ще се тревожиш за всякакви дреболии, като немалка част от тях ще предизвикват усмивка у околните. Малкото развиващо се в теб същество ще обсеби по-голямата част съзнанието ти и ще се превърне в център на света ти.

Напълно е възможно партньорът ти пръв да забележи твоето „отсъствие“.  Изведнъж и ти ще си дадеш сметка, че вече не проявяваш интерес към нещата, които преди сте правили заедно и избягваш активните занимания. Единственото, което те вълнува е бременността ти. Майчинският инстинкт се е пробудил и те е погълнал изцяло.

Партньорът ти може да сподели или да не сподели това с теб, но със сигурност има моменти, в които ще се почувства самотен. Не забравяй, че и той е част и то особена важна, както от твоя, така и от живота на нероденото ви дете. Отвори сърцето си и го направи съпричастен към всичко, което се случва с теб. Не го изключвай от „играта“. Предстои му да става баща, а повярвай, това не започва с момента на раждането. Както ти самата се трансформираш в майка, така и мъжът се адаптира и развива, за да стане баща. В един момент ще осъзнаеш, че той се променя и става все по-щастлив и горд от факта, че ще бъде баща, дори и да е от типа мъже, „които не го показват“ .

Направи периода на бременността магическо изживяване и за двама ви. Макар и да трае 9 месеца, тя е само началото на родителството и за двама ви, а това е нещо, което остава за цял живот.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори