Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-16 14:38:27 +0300 Освен че са забавни, тези 6 дейности подпомагат развитието! Активности за бебета от 3 до 6 месеца

Активности за бебета от 3 до 6 месеца

Активности за бебета от 3 до 6 месеца 470 900
Освен че са забавни, тези 6 дейности подпомагат развитието!

Бебетата на възраст от 3 до 6 месеца може да не ходя и тичат, но това не означава, че няма десетки други дейности, за които са напълно готови и които ще спомогнат допълнително за физическото, поведенческото и езиковото им развитие!

 1. Четене. Изберете книги с ярки цветове и изображения, такива с меки гумени корици или пък издаващи звуци спрямо предпочитанията на детето ви. Не забравяйте, че бебето обожава да чуват гласа ви.
   
 2. Игра с огледалото. Това е възрастта, в която бебетата изучават лицето, ръцете, крачетата си… Използвайте всяка възможност да поставяте огледало пред бебето – в креватчето или докато играе.
   
 3. Преобръщане. То е изключително важно за изграждането и развитието на коремните мускули на бебето. Разбира се, в началото то ще има нужда от много помощ и търпение, докато започне да се претъркулва само.
   
 4. Масажи. Бебетата обожават масажите, особено след баня и преди сън. Ако редовно разтривате вашето мъниче, ще забележите, че когато пропускате да го направите, заспива по-трудно.
   
 5. Изучаване. Насърчавайте бебето да докосва и изучава различни повърхности – например корици на книги.
   
 6. Рисуване с пръсти. Тази забавна дейност е подходяща за бебетата, които вече могат да седят самостоятелно. Изберете безопасни бои и поставете малкия художник на висок стол, където да цапа на воля!


Източник: ​iheartartsncrafts.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори