Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-02-25 17:54:35 +0200 Какви са напътствията на майките, които вече са минали по вашия път? 6 изпитани съвета за първите дни на бебето

6 изпитани съвета за първите дни на бебето

6 изпитани съвета за първите дни на бебето 470 900
Какви са напътствията на майките, които вече са минали по вашия път?

1. Не се чувствайте неудобно да отказвате да посрещате гости, дори това да са най-близките ви. През първите две седмици напливът за посещения у дома ви от нетърпеливи да се запознаят с новия член на семейството роднини и приятели ще е огромен. Ако се чувствате твърде уморени, имате нужда от сън или просто все още не сте готови да говорите за раждането в продължение на часове, не се колебайте да отложите гостуванията.

2. Ако умората надделява, дайте си мунита време. По-добре да оставите бебето на безопасно място - например в креватчето, и да съберете мислите си за няколко минути, отколкото да се поддадете на напрежението и да се ядосате на детето ви, което няма вина за ситуацията.

3. Когато сменяте пелени, сложете нова и чиста под мръсната, за да избегнете зацапване.

4. Подгответе храна не само за първите дни след раждането. Предвидете опаковки и за моментите, в които бебето няма да се чувства комфортно, ще плаче повече от обичайното или ще има проблеми със съня. Сгответе порции и ги замразете. Така само ще ви се наложи да претоплите и сервирате.

5. Не забравяйте за себе си. Уверете се, че има на кого да разчитате за поне 1 час седмично и оставете бебето за кратко. Вземете си вана, почетете книга или се разходете навън.

6. Не се колебайте да отделите пари за истински удобна мебел за кърмене. Ще ви се налага да храните бебето на всеки 3 часа, така че се уверете, че се чувствате удобно, докато го правите.


Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори