Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-09-05 11:19:19 +0300 Най-важното нещо, което мъжът може да направи в периода на бременността, е да показва, че оценява половинката си. 6 неща, които бъдещият татко може да направи за бременната си жена

6 неща, които бъдещият татко може да направи за бременната си жена

6 неща, които бъдещият татко може да направи за бременната си жена 470 900
Най-важното нещо, което мъжът може да направи в периода на бременността, е да показва, че оценява половинката си.

"Днес жените са безстрашни."

"Днес жените могат да се справят с всичко и са независими."

"Днес жените са достатъчни за себе си."

Четейки всички тези изречения, сигурно си повтаряш спонтанно "Да, точно така!" Разбира се, дори и нещата да стоят така малко любов и подкрепа никога не са излишни. Особено когато става въпрос за жената, която ще бъде майка на детето ти. Жените имат свои собствени суперсили, а когато става въпрос за майчинство, те привличат още повече енергия от вселената. Единственото изключение: Те се нуждаят от партньор, който да разбира трудностите и предизвикателствата на този период и да бъде до тях. Когато един мъж придобие куража да бъде силен и любящ баща дори още преди появата на бебето, той си завоюва едно много специално място в сърцето на своята любима.

Ето няколко неща, които ще бъдат от помощ на бъдещия татко, за да оцени наистина тази великолепна 9-месечна фаза от живота на семейството.

  1. Да забавим темпото

До момента и двамата сте имали свой собствен, често забързан ритъм на ежедневието си. Сега е моментът да забавите темпото. В очакване на бебето има сума задачи, които трябва да се свършат преди появата му – мебели, дрешки, аксесоари... Женският ум е настроен да мисли постоянно за нещо и именно тогава идва моментът мъжът да се намеси. Няма нищо лошо да припомниш на любимата жена, че трябва да си почива, да ѝ помогнеш с някои по-трудоемки задачи или просто да ѝ покажеш (и припомниш) колко много я обичаш – сготви или поръчай храна за вечеря, отпуснете се на дивана и гледайте интересен филм.

 

  1. Уважавай нейните предпочитания

Бременността трябва да идва с формуляр общи условия за ползване и употреба... Изведнъж любими храни и напитки, както и някои дейности, започват да предизвикват отвращение и погнуса в бременната жена, докато други, за които не е искала да чува стават номер едно. Да не говорим и за безумните комбинации, като шоколада с кисели краставички. Мъжът трябва да разбере, че тези промени се дължат на настъпилите хормонални промени в женското тяло и са абсолютно нормални. Колкото и налудничаво да звучат понякога!

 

  1. Емоционална опора

Най-важното: таткото трябва да е по-стабилен емоционално от майката, когато двойката очаква бебе. Майките изпитват и сила, и слабост през тези девет месеца. В моментите на слабост те търсят подкрепа от партньора си. В тези моменти най-доброто и правилно нещо е да успокоиш тревогите ѝ и да държиш страховете ѝ надалеч  - именно това очаква тя от силния мъж до себе си.

 

  1. Споделяй притесненията си

В продължение на предходната точка, да бъдеш емоционално стабилен не означава да игнорираш или криеш тревогите си. Важно е да се говори за притесненията и евентуалните проблеми, пред които можете да се изправите заради бременността, опасенията, които имате относно здравето на бебето и майката, бъдещето и т.н. Никога не забравяй, разговаряйки със сърцето си и искайки емоционална подкрепа, е признак за сила, доверие и здрава връзка.

 

  1. Бъди наоколо

Йога занимания, преглед при лекаря, вечерни разходки, безсъние, успиване… Участвай и помагай на любимата във всяка ситуация, във всяка фаза. Физическото и емоционалното присъствие на партньора е най-същественото нещо, което може да спомогне за споделянето на бременността. Жената е емоционално уязвима и тя иска да бъдеш до нея. Това е и задачата на мъжа, за да направи пътуването към родителството гладко и щастливо и за двамата.

 

  1. Организирай срещи

Любовта никога не може да излезе от стил! Грижата и глезенето на жената, която ще роди детето ти, е най-романтичното нещо, което можете да направиш за нея. Планирай срещи от време на време (нищо, че отдавна вече живеете заедно), изпращай ѝ цветя, любящи съобщения и я накарай да се чувства специална. Също така, не се изненадвай от резките промени в настроението ѝ, любовта ви ще направи всичко нормално.

 

Бъдещи татко, 9-те месеца от бременността ще бъдат един от най-вълнуващите периоди в живота ти. Това също е време, в което с половинката си да се погрижите за любовта и връзката си. Нови приоритети ще излязат на преден план, ще имате нови задължения и отговорности, голяма част от безгрижието ще остане за по-подходящо време. Не се задоволявайте с нищо по-малко от невероятно, защото тази фаза изисква както времето, усилията и участието ви. Радвайте се на споделеността и показвайте радостта и очакването си, колкото можете. Честита бременност!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори