Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-02-02 13:30:03 +0200 Подбирайте внимателно и отговорно храните по време на този период. 6 плода, които да ядете, докато кърмите

6 плода, които да ядете, докато кърмите

6 плода, които да ядете, докато кърмите 470 900
Подбирайте внимателно и отговорно храните по време на този период.

Ако кърмите, сигурно прекарвате доста време в интернет в търсене на съвети за това как да се храните така, че да давате всичко необходимо на мъничето си. Е, трябва да имате предвид, че плодовете са изключително важни за хранителния ви режим в този толкова специален период от живота ви. Те дават на организма антиоксиданти, важни минерали и фибри. Нека видим кои са най-добрите плодове, които да консумирате по време на кърмене.

Зелена папая

Зелената папая е сред топ храните, които, при консумация, увеличават количеството на кърмата значително. Ензимите, които този плод съдържа, засилват производството на мляко, а също насищат организма с важните витамини А, Б, Ц и Е.

Кайсии

Кайсиите са богат източник на витамините А и Ц, какво и на калций и калий. Тези плодове се славят с високото си съдържание на фитоестрогени, които имитират ефекта на хормона естроген в човешкото тяло. Тези химикали помагат за регулирането на хормоните, отговорни за производството на кърма.

Авокадо

То е богат източник на важни мастни киселини, като Омега-3, Омега-6 и Омега-9 мастните киселини. Те, от своя страна, са основополагащи за много телесни функции и спомагат за производството на богата на съдържание кърма. Авокадото е много подходящ плод за поддържане нивата на кръвната захар и холестерола. Можете да го включвате в салатите си или да го ядете самостоятелно като междинно хранене.

Ягоди

Ягодите са пълни с желязо, Витамин Ц, калций, калий и магнезий. Ако сте алергични към тях или пък имате близък роднина, който е алергичен, първо се консултирайте с лекаря си, преди да ги включите в менюто си. Алергените могат да се отразят на бебето през кърмата.

Банани

Ако искате да вдигнете нивата на фолиева киселина в организма си, бананите са вашият съюзник. Освен това са богати и на други витамини и минерали. Те ще ви помогнат да си набавите калориите, които неминуемо губите по време на кърмене.

Боровинки

Това е един от възможно най-подходящите за кърменето плодове. Боровинките са същински хранилища на едни от най-важните хранителни вещества. Натуралните им антиоксидантни свойства също така ви предпазват от инфекции. Богати са на минерали и на витамините А и К, а също на калций, калий и въглехидрати.

Източник: Momjunction.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори