Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-08-31 17:03:17 +0300 Чудите се какви са ранните признаци на бременност? 6 ранни признака на бременност

6 ранни признака на бременност

6 ранни признака на бременност 470 900
Чудите се какви са ранните признаци на бременност?

Независимо дали се опитвате да забременеете от месец или година, вероятно сте нетърпеливи ... не само да приветствате малкото човече на света, но по-конкретно, за да разберете дали това е месецът, в който официално сте забременели.

 

Тестовете за бременност използват антитела за откриване на човешки хорион гонадотропин (hCG) - вещество, произведено от развиващата се плацента след имплантирането на яйцеклетката. Използвайки свръхчувствителни тестове за ранна бременност, най-вероятно можете да откриете бременност, започвайки от четири до пет дни преди очакваната менструация, въпреки че тестовете са само около 50 до 75% точни в този ранен етап.

Дните между овулацията и очаквания положителен резултат могат да бъдат както вълнуващи, така и напрегнати. Въпреки че няма гаранция, има някои промени в тялото ви, за които можете да наблюдавате внимателно през това време.

 

Ето това са 6-те най-често срещани ранни признака на ранна бременност:

1. Промяна в хранителните предпочитания

Хормоналните промени могат да причинят желание за храна или обратното - гадене, в началото на бременността. Тези промени в хранителните ви предпочитания може да продължат през цялата бременност, но обикновено преминават след края на първия триместър.

 

2. Промени в гърдите

Ако откриете, че гърдите ви са по-големи или са супер чувствителни на допир, това може да е знакът, който очаквате. Или сигнал, че имате нужда от нов сутиен! Шегата настрана, при някои жени се набллюдават напрегнати и чувствителни гърди и при наличие на ПМС.

 

3. По-често ходене до тоалетна

Може още да няма бебе, което да рита пикочния ви мехур, но това не означава, че честото ходене до тоалетна няма да започне още седмица след зачеването. Бъбреците ви работят извънредно, за да освободят тялото ви от токсини и, да, вашите хормони също играят роля. Продължавайте да пиете много вода и  мислете за разходките до тоалетната като за още няколко минути почивка през деня.

Ако уринирането е придружено от усещане за парене или болка, консултирайте се незабавно с личния си лекар или с уролог, защото може да имате инфекция на пикочните пътища.

 

4. Умора

Ако работите, следвате в университет или се грижите за семейство и деца, вероятно вечер сте доста изтощени. Но ние не говорим за обичайното желание за кратка дрямкаа. Говорим за огромната нужда от сън ... на работа, в училище или на масата за вечеря. Прогестеронът, произвеждан от тялото ви по време на бременност, може да ви направи много сънливи.

 

5. Гадене

Въпреки че сутрешното гадене обикновено не се появява до около шестата гестационна седмица, е възможно да започне и веднага след имплантацията на оплодената яйцеклетка (в края на третата гестационна седмица). Тъй като умората е свързана с повече гадене, използвайте всяка възможност, за да поспите или поне да легнете на дивана, гледайки телевизия или четейки книга. Ако приемате витамини за бременни, е възможно те също да усилват тези усещания. Опитайте да ги приемате вечерно време, с храна и медикаменти против гадене на базата на калция. Витамините с витамин B6 също могат да намалят гаденето.

Говорете със своя лекар, ако гаденето ви е особено тежко, повръщате често, имате ниско кръвно и като цяло не се чувствате особено функционални. Възможно е да се  касае за хипермезис гравидариум и да се наложи да ви изпишат лекарства или да излезете в ранен болничен. Ако повръщате често, но се чувствате добре, не забравяйте да увеличите приема на течности и електролити - не трябва да допускате обезводняване!

 

6. Повишена базална телесна температура

Ако измервате сутрешната си температура, за да изчислите цикъла си, може би сте забелязали, че температурата ви често спада в деня преди началото на менструацията ви. Ако забележите, че базалната ви температура остава висока дори когато очаквате менструацията си - може да сте бременна!

 

Колко скоро можете да направите тест за бременност?

Имате възможност да си направите кръвен тест, който обикновено е способен да открие бременност още седмица след зачеването.

Разбира се,  ако бъдете малко по-търпеливи, уринните тестове за бременност също могат да ви уведомят доста рано! Повечето тестове за бременност засичат hCG с концентрация над 20mlU/ ml, но някои по-скъпи варианти - т.нар. високочувствителни тестове - засичат и при концентрация от 10mlU/ ml! 

При високочувствителните тестове можете да направите първия на 10-12 ден след овулация, а при обикновените - на първия ден от закъснението на очакваната менструация.

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори