Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-02-07 15:35:57 +0200 Кожата на бебето е изключително нежна. При кърмачетата и малките деца тя е с 20-30% по-тънка отколкото при възрастния човек, затова изисква специално внимание и грижи. 6 съвета как да избегнеш подсичането

6 съвета как да избегнеш подсичането

6 съвета как да избегнеш подсичането 470 900
Кожата на бебето е изключително нежна. При кърмачетата и малките деца тя е с 20-30% по-тънка отколкото при възрастния човек, затова изисква специално внимание и грижи.

Повишената влажност в областта на пелените предразполага кожата към раздразнения и възпаления, най-често срещаният от които е дерматитът от пелени - повече познат като подсичане.

Да избегнеш подсичането – мисия невъзможна ли е? Следните съвети ще ти помогнат в грижата за твоето малко съкровище:

  1. Сменяй пелената на бебчето възможно най-скоро след намокряне или замърсяване. Новороденото има нужда от около 10 смени на ден, а по-големите деца – от най-малко 6-8 смени на ден.
  2. Измивай обилно с топла вода областта от кожата, която обикновено е покрита от пелената, след което подсушавай нежно с мека памучна кърпа.
  3. Оставяй всеки ден бебешкото дупе известно време да „подиша“ без пелена – най-практично е след като си го подмила и преди да сложиш следващата.
  4. Ако използваш пелени за многократна употреба, винаги се уверявай, че ги переш със специален препарат за бебешки дрешки, който не съдържа агресивни почистващи агенти.
  5. За да предотвратиш спарването на дупето, задължително сменяй пелената, преди да сложиш бебето да спи, дори ако не е силно замърсена.
  6. Използвай подходящ крем против подсичане при всяка смяна на пелените за защита срещу дразнителите на кожата.

Бъди спокойна, дори ако твоето бебе се подсече въпреки грижите, които полагаш. Подсичането може да се появи без никакви видими причини, а има и периоди, в които организмът на детето е по-податлив, като например никненето на зъбки. Това не означава, че не полагаш достатъчно грижи.

В такива моменти можеш да разчиташ на крема против подсичане Sudocrem. Той е правилният избор за твоето бебче, защото наистина действа.

Благодарение на активните си съставки, той повлиява благоприятно на раздразнената бебешка кожа като ускорява заздравяването ѝ, формира защитна бариера, облекчава болезненото усещане и има антибактериален и противогъбичен ефект.

Сравнително мултицентрово проучване[1], проведено през 2009 г. съпоставя свойствата и поносимостта на различни кремове против подсичане. Резултатите от него показват, че Sudocrem е с по-добро и бързо действие и се понася много добре от деликатната бебешка кожа. У нас всяка втора майка избира Sudocrem като първо средство за профилактика и грижи при поява на подсичане.

Да отгледаш бебе е една от най-предизвикателните роли на жената. Особено в първите месеци имаш нужда от подкрепа, любов, добри съвети и разбира се, много търпение. Грижата за твоето малко дете е една благородна задача, в която на помощ идват и правилните продукти. Затова с открито сърце ти препоръчваме Sudocrem – можеш да му се довериш. Едно бурканче, пълно с любов!

 

 


[1] Andrzej Kaszuba, et.al., Wieloośrodkowe badanie porownawcze właściwości pielęgnacyjnych i tolerancji preparatow Alantan, Bepanthen, Linomag i Sudocrem u dzieci z pieluszkowym zapaleniem skory; Post Dermatol Alergol 2009, XXVI, 1:1-7 (Мултицентрово сравнително проучване на свойствата на Alantan, Bepanthen, Linomag и Sudocrem при деца с подсичане от пелени)

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори