Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-02-22 22:57:07 +0200 7 доказателства за това, че момчетата са и прекрасни, и ужасни

7 доказателства за това, че момчетата са и прекрасни, и ужасни

7 доказателства за това, че момчетата са и прекрасни, и ужасни 470 900
„Момчетата са различни”. Това чувах стотици пъти, докато бях бременна със сина ми Сам.

Когато той се роди, дъщеря ми беше на 3 г., и понеже беше първото и единственото ми дотогава дете смятах, че всички останали деца са като нея. Тя беше любопитна, но внимателна в нова ситуация, доста емоционална, дори я смятах за дивачка, защото непрекъснато се мърдаше и движеше, не обичаше да се облича. 2 години по-късно аз разбра каква е разликата между жизнен и див. Дъщеря ми мога да сложа в първата категория, синът ми определено влиза във втората. Той е като всички момчета и мъже, различни са от нас, жените. От вече натрупаните впечатления от срещите ми с майки на  момчета смятам, че такива са фактите и ще обясня защо.

1.Голямото тичане

Дъщеря ми също беше активна, но не притежаваше скоростта, която синът ми развива и досега. Напоследък съчувствам искрено на родителите, които държат с колани и поводи децата си. В забавачката всички знаят името на сина ми Сам, защото често ме виждат да викам и тичам след него, опитвайки се да го хвана.  Ако се завъртя само за 2 секунди, за да кажа довиждане на дъщеря ми или пък да й помогна с чантата и бам, той вече е изчезнал. Тича по класните стаи, крие се под чиновете.  Да го озаптя е трудна задача, затова напоследък човек може да ме види в позиция „Винаги готов” – приклекнала и с разперени ръце, за да го уловя.

 прохождаш

2.Всичко е оръжие

Дъщеря ми обичаше плюшени животни и кукли. Синът ми превръща всеки предмет, без значение играчка или не, за да удря с него по главата на някого със страшна сила. Предпочита пръчки, метли, китари, но можеше да превърне в оръжие всичко. А ако пък забележи нещо малко и кръгло, пак не му мисли много. Тутакси  го мята по главата ти.

3. Девиз е колкото по-мръсно, толкова по-добре.

Не минава и ден, в който, когато се опитвам да го хвана, да не ми се свие сърцето. Някога решава да си разлее цяла чаша с мляко или сок върху блузата. Друг път играта му е загрубяла съвсем, докато съм го оставила да рисува в детския център. Или пък е открил тоалетна и е решил да пийне малко от водата в нея. Предпочита да яде йогурт с пръст , а сандвичите, намазани със сладко или фастъчено масло първо облизва, после яде. Затова в нашето семейство банята всяка вечер си е направо задължителна.

4.Безстрашни са

На дъщеря ми и трябваха близо 3 години, за да се научи да се спуска по пързалката, без да я е страх. Синът ми се качи екстремно и опасно на пързалка, когато беше н 18 месеца. Аз дори не го бях забелязала, видях, когато вече се спускаше и беше на средата. Преди първия си рожден ден той щастливо скачаше в басейна, независимо дали около него имаше възрастен човек да го пази, или нямаше. Той ловеше безстрашно всякакви животни, независимо колко големи бяха, скачаше от маси, легла и стълби, без да се интересува дали някой ще успее да го хване и спаси, или ще си разбие главата.

5. Катеренето им е страст

Нямаше мебел или място у дома, на което синът ми не се беше опитал да се покатери. Миналата седмица обаче удари джакпота, когато откри, че може да пренася кухненските столове и да се качва върху тях, за да стига  нови височини. Не го наблюдавах само 30 секунди и той вече беше успял да се покатери на стола, да докопа фризера и да започне да го включва и изключва. Познайте колко чистене последва тогава.

6. Разтърси се

Любимата песен на дъщеря ми е Shake It Off на Тейлър Суифт. А синът ми просто е олицетворение на това парче. Пада през няколко стълби и само се отръска. Разби си главата в масата, после само се разтръска леко и след това пак продължи да тича. Дори и при най-големите инциденти той пуска няколко сълзи, прегръщам го и е готов за нови подвизи.

7.Обичат мама

Бях сигурна, че връзката ми с дъщеря ми ще е силна от самото начало, все пак си приличаме, жени сме. Представях си колко забавно ще си прекарваме двете, ще ходим на шопинг. За сина си не бях сигурна в същото. Той обаче ме улесни страхотно, защото реши, че аз съм най-любимия му човек на света и засега се придържа стабилно към това решение. Като прибавим това, че непрекъснато ме прегръща и целува и това, че за разлика от сестра си е абсолютно съгласен с дрехите, които му обличам или начина, по който го сресвам, той спечели сърцето ми за цял живот. Дори и когато ми скача по главата. Най-буквално.

Източник: Popsugar, Katharine Stahl  

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори