Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-11-06 17:15:41 +0200 Храненето, алкохолът, кафето и теглото са ключови фактори, свързани с плодовитостта и трябва да бъдат контролирани. 7 ключа към мъжката плодовитост

7 ключа към мъжката плодовитост

7 ключа към мъжката плодовитост 470 900
Статия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи
Храненето, алкохолът, кафето и теглото са ключови фактори, свързани с плодовитостта и трябва да бъдат контролирани.

Нека да разгледаме основните седем фактора, които могат да повлияят върху репродуктивната способност на мъжете и и да разберем как да ги контролираме, за да се постигнем желания резултат.

 

  1. Внимавай с това, което ядеш. Ключова роля в мъжкото безплодие играе храненето. Храните, които съдържат мазнини и консерванти, са врагове на плодовитостта. Балансираната диета, съчетана с ежедневни упражнения, подобрява функцията на спермата.
  2. "Малко бира върви отлично с обяда." Алкохолът е любимят навик на много мъже, но експертите са непоколебими - мъжкото плодородие и алкохолът са напълно несъвместими. Честата употреба на алкохол силнонамалява броя на сперматозоидите, така че консумацията трябва да е в умерени количества.
  3. Колко чаши кафе изпихте днес? Ограничете ги до една на ден. Кафето атакува качеството на спермата, а оттам и мъжката плодовитост. Не бива да си позволяваме да губим контрол над консумацията на кафе.
  4. Плосък корем! Много мъже не смятат наднорменото тегло за проблем, а някои дори считат, че им носи допълнителен чар. Но могат ли няколко килограма в повече да повлияят на мъжката плодовитост по негативен начин? Проучвания и изследвания показват, че мъжете с наднормено тегло могат да имат проблем със спермата, защото затлъстяването върви ръка за ръка с понижения тестостерон.
  5. Изхвърли тесните дрехи. Тесните дънки, панталони и бельо влияят на движението на сперматозоидите, респективно - на мъжката плодовитост, намалявайки способността им да се възпроизвеждат.
  6. Секс в умерени количества. Продължителното въздържание от секс намалява мобилността на сперматозоидите, а честите полови контакти намаляват техния брой.  
  7. За безплодието не е виновен само едини човек. Тъй като отговорността е споделена, всяка страна може да започне с малки, ежедневни промени в навиците, които ще увеличат мъжката плодовитост.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори