Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-05-28 12:30:43 +0300 Естественото хранене на бебето всъщност е подарък от природата за теб. 7 предимства, които кърменето ти осигурява

7 предимства, които кърменето ти осигурява

7 предимства, които кърменето ти осигурява 470 900
Естественото хранене на бебето всъщност е подарък от природата за теб.

Защо кърменетето е важно не само за новороденото, но също така и за майката?

 

Образуването на майчино мляко при човека има още няколко важни роли, освен засищането на бебето:

1) При кърмене в женското тяло се отделя окситоцин, който позволява на майката да се възстанови по-бързо. Благодарение на неговата дейност и при започване на кърменето веднага след раждането, кръвотечението (лохии) спира по-бързо.

2) Кърмата съдържа успокояващ агент, който освен че помага за успокояването на бебето, едновременно с това циркулира в кръвта на майката и прави и нея самата по-спокойна.

3) Отделящият се при кърмене хормон пролактин допринася за засилване на майчинския инстиnкт у жената и предпазва майката от следродилна меланхолия.

4) Производството на кърма допринася за изгаряне на натрупаните по време на бременността мазнини.

5) Кърменето е естествен противозачатъчен метод, макар и не 100% надежден.

6) Кърменето предпазва майката от рак на гърдата и детеродните органи, от анемия в кърмаческия период и намалява риска от остеопороза в бъдеще.

7) Образуването на кърма дава възможност за готова бебешка храна по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата. Толкова по-удобно от колкото да притопляш вода, да стерилизираш бутилки и да търсиш удобни биберони, нали?

 

Ако все пак поради някаква причина нямаш възможност или избереш да не кърмиш, днес имаш страхотната възможност да се грижиш за своето бебче по най-добрия според теб начин. При недостатъчно кърма има лактогонни чайове и прахчета, а в краен случай за твоето дете са създадени специализирани храни и млека още за първото хранене. При всички положения малкото съкровище има нужда от една спокойна и щастлива майка, затова не се ритеснявай излишно, а консултирай евентуални проблеми и решения със своя педиатър или АГ-специалист!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори