Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-10-29 15:29:19 +0200 Очакването на второ дете изисква по-различна подготовка. 8 неща, които да направя, преди да родя второто си дете

8 неща, които да направя, преди да родя второто си дете

8 неща, които да направя, преди да родя второто си дете 470 900
Очакването на второ дете изисква по-различна подготовка.

Този списък може би ще ви помогне в организирането!

 1. Уверете се, че има кой да се грижи за по-голямото дете, докато сте в болницата по време на раждането, без значение по кое време на денонощието ще се случи.
   
 2. Изперете всички дрехи на по-голямото дете, които искате да използвате за бебето.
   
 3. Извадете от килера всичко, което сте използвали за първото дете и ще ви трябва за второто – бебешка седалка за кола, стари дрехи, играчки, и ги подгответе за употреба.
   
 4. Пригответе чанта за първото дете. Без значение къде и за колко време ще иде то, докато вие раждате второто дете, е по-добре да се погрижите за багажа му по-рано. Имайте предвид, че не може с точност да се предвиди колко време останете в болницата.
   
 5. Направете нещо специално с първото ви дете. Прочетете му специална книга за преживяването на имаш братче или сестричка или идете някъде да се позабавлявате (зоологическа градина или аквапарк). Съвсем скоро нещата вкъщи ще са много различни!
   
 6. Проверете здравноосигурителния си статус. Това, че знаете, че разполагате с допълнителна застраховка от работодателя и помните какво точно е включвал болничният ви пакет при първото раждане, не означава, че нещата са абсолютно същите и сега. Бъдете сигурни кои услуги са покрити от фонда и за кои ще трябва да доплатите.
   
 7. Проверете срока на годност на бебешкото столче за кола. Обикновено е означен на гърба на седалката. Повечето модели са безопасни за употреба поне 6 години.
   
 8. Купете по-големи количества основни продукти за дома – тоалетна хартия, шампоани, пасти за зъби… Всички неща, които се използват всекидневно от всички у дома.


 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори