Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-11-27 12:21:45 +0200 Като родители винаги се притесняваме дали детето се развива правилно за възрастта си. 9 признака, че детето ви върви напред в развитието си

9 признака, че детето ви върви напред в развитието си

9 признака, че детето ви върви напред в развитието си 470 900
Като родители винаги се притесняваме дали детето се развива правилно за възрастта си.

Днес ви споделяме различни видове поведение и занимания, които могат да бъдат възприемани като знак, че детето ви се развива с бързи темпове както емоционално, така и интелектуално.

  1. Има много енергия

Детето прелива от ентусиазъм и енергия, когато става въпрос за любимите му занимания. Нетърпеливо е да започне деня, защото го очакват нови приключения и занимания. Такива високи нива на енергия може да са признак, че съзнанието на детето е силно ангажирано, тъй като то постоянно търсят нови дейности и преживявания.

  1. Поддържало е дълъг зрителен контакт като бебе

Това означава, че детето е наясно със заобикалящата го среда и е нащрек какво се случва около него, а при много малките бебета , че са се научили да координират очите си. Подобно осъзнаване от ранна възраст може да е знак, че детето се развива бързо.

  1. Разговорливо е

Децата с напреднало развитие предпочитат да разговарят с хора по-възрастни от тях като учители или по-големи деца. Това е така, защото те често имат различни интереси и искат да водят разговори на теми, които трудно биха се вписали сред интересите на деца на тяхната възраст.

  1. Показва добри двигателни умения от ранна възраст

Ако детето е усвоило движения като усмивка, преобръщане, обуване на чорапи и др., в по-ранна възраст, това означава, че то е напреднало в двигателното си развитие. По-бързите темпове на растеж и укрепването на неговите мускули и кости му помагат по-бързо да опознае заобикалящата го среда.

Проучвания показва, че добрите двигателни умения са свързани с по-високия интелект в по-късен етап от живота. А за вас като родители е още един стимул да помогнете на детето си да опознае чудесата на света около него!

  1. Емоционално чувствително е

Изследванията разкриват, че емоционалната интелигентност на момичетата от първи клас е свързана с техните интелектуални способности. Следователно, ако детето ви е видимо емоционално осъзнато, това може да е знак, че има силно развита емоционална интелигентност и потенциално силни интелектуални умения.

  1. Показва творчество

Детето ви често ви изумя с всякакви интересни идеи, любопитни игри, хитри бели и сложни истории? Това е сигурен показател, че то има богата фантазия и креативност, които винаги влизат в употреба при възникване на проблеми, взимане на решения и справяне с различни социални ситуации.

  1. Има необичайни хобита

Може да забележите, че детето ви е особено заинтригувано от някои теми или че винаги се занимава с хоби. Приемете го като знак, че то иска да развива своите знания и умее да се фокусира върху интересите си.

  1. Има желание да командва от ранна възраст

Звучи като признак на лошо поведение, но всъщност показва, че детето има развита нагласа към лидерство. Затова не бъдете прекалено строги, когато забележите, че вашият малчуган постоянно измисля правила на игрите и изисква от останалите деца да изпълняват поставени от него задачи, които водят до успешно приключване на заложената мисия.

  1. Перфекционист е

Когато проявява творчество или учи в училище, детето ви иска да се увери, че всичко е направено точно както трябва. То обръща внимание на детайлите и отделя време за работа по задачите, за да е сигурно, че всичко е изпълнено перфектно спрямо неговите очаквания. Този вид фокус е черта, която децата с високи способности проявяват.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори