Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-11 14:12:01 +0300 Обогатете менюто си според новите потребности на организма. 9 силни храни за бременността

9 силни храни за бременността

9 силни храни за бременността 470 900
Обогатете менюто си според новите потребности на организма.

Организмът по време на бременността се променя и има нужда от силни храни, които да му дават по малко отгоре от всичко необходимо.

За съжаление, във всекидневното ни хранене често липсва баланс. Ако смятате да пренесете в бременността старите си хранителни навици, помислете отново. Няма как да имате здравословна бременност, ако не си осигурите хранене, което покрива новите ви потребности.

Ако се чудите какво ви липсва, позволете ни да ви помогнем в избора на най-правилното меню!

1.   Авокадо

Освен че са вкусни, тези плодове са пълни с хранителни вещества, като фолиева киселина, калий, витамини Ц и Б6, а всички те са важни са растежа на бебето. Освен това витамин Б6, който се съдържа в авокадото, може да ви помогне при сутрешното гадене. Имайте предвид обаче, че това е доста калорична храна, така че, ако се опитвате да регулирате теглото си, бъдете внимателни с количествата.

2.   Броколи

Богато е на витамините А и Ц – и двата имат антиоксидантни свойства и предпазват от рак. Съдържа също и калций и фолиева киселина, което превръща броколито в перфектна суперхрана за бременността.

3.   Яйца

Яйцата съдържат много протеини. Това, което ги превръща в истински силна храна обаче, е Омега-3 киселината DHA. Яйцата са истинско хранилище на тази киселина, а тя помага за развитието на мозъка и на ретината на бебето.

4.   Леща

Източник на фолиева киселина, витамин Б6, желязо и протеин. Задължителен елемент от менюто по време на бременността. Твърди се, че спомага и за регулиране на кръвното налягане.

5.   Ядки

Съдържат минерали като мед, магнезий, манган, селен, цинк, калий и калций, а също и витамин Е. Всички тези вещества са жизненоважни са една здравословна бременност.

6.   Овесена каша

Мислите си, че овесената каша е добра за сърцето? Всъщност е добра за цялото тяло! Ако искате силна закуска, не се колебайте. Тази храна е антиоксидантна, антиалергична, антимикробна и противоракова. Какво повече от това!

7.   Спанак

Чудите се какво прави това зеленолистно растение толкова специално? Като за начало, съдържа фолиева киселина, витамин А и калций. Всъщност количествата на витамин А в спанака го правят доста надежден при поддържането нивата на ретинол в плазмата.

8.   Кисело мляко

Освен добре познатия калций, в него има и протеин и фолиева киселина. Но това не е всичко! Пробиотиците, които съдържа киселото мляко, спомагат за доброто състояние на храносмилателната система. Може също така да предотврати появата на диабет тип 2.

9.   Смокини

Чудесен източник на хранителни вещества по време на бременността, смокините снабдяват организма с фибри за по-добро храносмилане и калций за костите. Тези плодове съдържат и желязо, което предотвратява анемия, както и витамин К.


Източникmomjunction.com
 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори