Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-05 14:39:16 +0300 Горещините могат да направят дискомфорта още по-непосилен. 9 съвета за лека лятна бременност

9 съвета за лека лятна бременност

9 съвета за лека лятна бременност 470 900
Горещините могат да направят дискомфорта още по-непосилен.

Последните месеци на бременността никога не са леки, но когато терминът съвпадне с летните горещини, дискомфортът може да бъде непоносим. Не и, ако знаем как да се справим с тях!

1. Внимавайте със солта. Натрият ни кара да задържаме вода и да се подуваме. Ако искате глезените и ходилата да запазят нормалната си форма през лятото, избирайте по-безсолни ястия.

2. Оставете задачите навън (пазаруване, плащане на сметки и т.н.) за сутрин и вечер. По време на най-големите дневни горещини останете у дома и си почивайте.

3. Пийте много вода през целия ден. Тя е най-верният ви приятел в горещините. Можете да се доверите също на кокосовата вода. Още едно предложение – налейте кана с вода и сложете в нея билки, нарязана краставица или пресен плод. След това я оставете в хладилника и така винаги ще имате свежа напитка наблизо!

4. Когато огладнеете следобед, избирайте сочни и леки храни – плодове, салати или студени супи.

5. Сложете капка от любимата си есенция в шише с вода и се пръскайте по няколко пъти на ден.

6. Носете леки дрехи от естествени и дишащи материи, като памук и лен. Ако не можете да се движите свободно в дрехата, значи не е за вас!

7. Наслаждавайте се на водата, без значение дали сте във ваната, басейна, на морето!

8. Спете, докато навън е горещо. Тялото ви ще ви благодари за допълнителните минути и часове сън, а и така летните месеци ще минат по-бързо.

9. Ходете на кино. Затъмненото помещение и климатикът ще са най-добрите ви приятели през лятото. Внимавайте да не прекалявате със солените пуканки и газираните напитки с високо съдържание на захар!


Източник: blog.preggieapp.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори