Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-03-17 15:05:11 +0200 Промените, които настъпват в тялото ни по време на бременност, се усещат от главата до петите. Бременноост и промените в тялото ни

Бременноост и промените в тялото ни

Бременноост и промените в тялото ни 470 900
Промените, които настъпват в тялото ни по време на бременност, се усещат от главата до петите.

Бебето расте ден след ден. Коремът ви бавно се надува. Но заедно с размера на корема, който нараства неусетно, тялото ни също се променя.

 

Памет

"Не помня" - тази фраза ще повторите много пъти по време на бременността. Според различни проучвания през тези 9 месеца мозъкът се свива с около 2% и така „намалява“ мястото си за съхранение. От друга страна, многото мисли и нови вълнения, които нахлуват в умовете ни, са една от причините за затрудненията с паметта. Липсата на сън също е виновна за замъгления мисловен процес. Така че можем да направим списък с добре познатите ни задачи, колкото и да са банални, за да не забравим нищо, но и да имаме правилно планиране.

 

Косата

Както е известно, косата има жизнен цикъл на растеж и окапване. По време на бременност, колкото и странно да звучи, косата ни става по-буйна и косопадът спира. Много бременни жени са особено доволни от това как изглежда косата им, докато други се оплакват, че им е трудно да я укротяват. Поради хормоните, които се увеличават по време на бременността, се увеличава омазняването на скалпа на главата. Така че можем да видим изправяне на къдрава коса, докато дехидратираната и суха коса оживява.

 

Кожа

Обща тайна е, че бъдещите майки имат особено сияние. Този блясък на кожата им се дължи на големия брой естрогени в организма по-време на бременността, които от своя страна повишават кръвообращението. Парадоксът е, че това от своя страна е свързано и с някои нетипични кожни състояния, които обаче обичайно се появяват при повечето бременни жени. Стриите, пигментацията на кожата и сухотата са най-честите от тях. За да поддържаме тялото си хидратирано, пием по 8-10 чаши вода на ден, вземаме умерено топла вана или душ и никога не ползваме прекалено гореща вода, използваме кремове, които са специфични за хидратиране на кожата на бременната и предотвратяват появата на стрии.

 

Нокти

Някои майки съобщават, че ноктите им по време на бременност са били по-твърди и растат много бързо, за разлика от други, които се оплакват, че ноктите им са омекнали и са станали по-чупливи. В случай, че ноктите ни са слаби, консумираме храни, богати на калций. При ежедневните домакински задължения не трябва да забравяме да носим ръкавици и всяка вечер да третираме ръцете си като масажираме с овлажняващ крем.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори