Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-10 12:20:48 +0200 Нека да се запознаем с процесите около оплождането ин витро, по-важните тестове, методи, процедури и резултати. Ин витро оплождане

Ин витро оплождане

Ин витро оплождане 470 900
Нека да се запознаем с процесите около оплождането ин витро, по-важните тестове, методи, процедури и резултати.

Нека да се запознаем с процесите около оплождането ин витро, по-важните тестове, методи, процедури и резултати.

Кога пристъпваме към ин витро?

За да се стигне до ин витро, първо или жената, или мъжът трябва да бъдат диагностицирани с тежки здравословни проблеми, които пречат на зачеването. По-конкретно, оплождане ин витро се извършва, когато жената има проблеми с маточните тръби или яйчниците или ако е с диагноза ендометриоза. При мъжете проблемите, които изискват оплождане ин витро, са свързани със сперматозоидите и с дисфункция при ерекция. Има и случаи, в които се изисква ин витро поради проблеми, свързани с двамата членове на двойката, например напреднала възраст, неуспех при използването на други методи за репродукция, безплодие с неизвестна причина и различни заболявания от наследствен характер.

Кои са тестовете, които трябва да направим най-напред?

Първоначално, и двамата трябва да минат през специален лабораторен тест, който включва анализ на спермата, специфични тестове на сперматозоидите и кръвни тестове за мъжа, а за жената - HSG, ултразвуково изследване на матката и яйчниците, кръвни тестове, хормонален контрол и мамография в случай, че жената е над 35 г.

В някои случаи, когато това е необходимо, лекарят ще препоръча допълнителни, специализирани тестове, като хормонален контрол, ултразвук на простатата за мъжа и вагинален ултразвук, цветен доплер, специално хистологично изследване на ендометриума за жената.

Трябва ли да взимаме лекарства?

Със сигурност в случай на опит за оплождане ин витро лекарят предписва специални комбинации от гонадотропин, антибиотици, прогестерон, и т.н.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори