Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-03-14 16:48:45 +0200 Запознанството на малчугана с водата може да е забавно преживяване и за двама ви. Как да подготвим бебето за плуване?

Как да подготвим бебето за плуване?

Как да подготвим бебето за плуване? 470 900
Запознанството на малчугана с водата може да е забавно преживяване и за двама ви.

Започнете във ваната. Това е лесен и удобен начин да накарате бебето да свикне с водата. Потопете се и вие при него, за да му създадете усещането за защита и развлечение. За да не се притеснява от това, че водата залива главичката му, напълнете чаша и полейте косата му нежно с тънка струйка, без да пазите лицето му от нея.

Преценете добре момента. Можете да запознаете бебето с водата толкова рано, колкото вие самите прецените за удачно, стига пъпчето да е зараснало. Колкото по-малко е детето, толкова по-комфортно ще се чувства в басейна. Не забравяйте да се консултирате с педиатър, преди да започнете.

Проверете температурата. 33 градуса по Целзий е идеалната температура в басейна за бебета, тъй като е доста близка до естествената им телесна такава. Ако водата е по-хладка, това не означава, че не можете да потопите бебето си в нея, но е добре да внимавате повече и да го изваждате на всеки 10 минути на топло. Наблюдавайте цвета на устните и на пръстите на ръцете и краката и ако започнат да стават лилави, значи е време за почивка от водата.

Не го оставяйте само. Или вие, или някой друг близък възрастен трябва винаги да е в басейна и да държи бебето. Не само защото е най-безопасно, а защото допирът на вашата до неговата кожа ще подсили допълнително връзката ви.

Плувайте в синхрон. Изберете позиция, която да е удобна както за бебето, така и за вас, за да можете да се движите заедно през цялото време. Ако стоите само на едно място, бебето няма да успее да почувства добре движението на водата около тялото си.

Забавлявайте се. Докато сте във водата, пейте или играйте на нещо – например имитирайте звука на моторна лодка, докато се движите. Усмихвайте се и запазете тона си тих и успокоителен, особено ако детето не показва голямо желание да е в басейна. Ако ви вижда спокойна и усмихната, това ще му даде усещането за безопасност и ще се отпусне по-бързо.

Позволете му да води. Някои бебета веднага свикват с водата и не се страхуват от нея, докато други са по-колебливи и внимателни. Важно е да следвате ритъма на детето и да не го насилвате да прави неща, за които все още не е готово. Ако започне да плаче или да се ядосва, изведете го от басейна, стоплете го, предложете му храна и го оставете да си почине.

Източник: Parents.com
 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори