Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2023-06-07 15:18:47 +0300 Началото ще бъде поставено в 10 часа в Интер Експо Център! Известни семейства ще станат част от новото издание на "Форум бременност и детско здраве" на 10 юни

Известни семейства ще станат част от новото издание на "Форум бременност и детско здраве" на 10 юни

Известни семейства ще станат част от новото издание на "Форум бременност и детско здраве" на 10 юни 470 900
Началото ще бъде поставено в 10 часа в Интер Експо Център!

Новото 14 издание на широкоутвърдения „Форум бременност и детско здравена Puls.bg за пореден път ще срещне бъдещи и настоящи родители с водещи специалисти по майчино и детско здраве. Вече 10 години „Форум бременност и детско здраве“ дава възможност на сцената му да бъдат споделяни ценни практични съвети и присъстващите, запознавани в дълбочина с отделни детайли от мисията на родителството. Посетителите могат отново да се впуснат през вълнуващото приключение на различните етапи от бременността, раждането и отглеждането на детето на 10 юни от 10:00 часа в Интер Експо Център, зала „Витоша“, където ще се проведе събитието.

 

Форумът предлага интересна и богата лекционна програма. В рамките на няколко часа ще бъдат поставени 6 панела, като всеки един разглежда отделен момент от пътя на родителството, давайки задълбочени насоки. Посетителите ще имат и възможността да задават въпроси към специалистите от всеки панел.

 

Официалният старт ще бъде даден от главния редактор на Puls.bg и модератор на събитието Румяна Тасева, а веднага след това ще започне първият панел за бременността “Чуй кой говори!“. Той включва три теми: „Хормони и магията на зачеването“, по която ще говори акушер-гинекологът д-р Александър Калчев; втората тема „Чуй кой говори! За бременността на два гласа“ ще бъде представена едновременно от двама лекари - акушер-гинеколога д-р Васил Даскалов и ембриолога д-р Мариела Даскалова, a третата е посветена на „Най-често срещани проблеми на тазовото дъно по време на бременност и след раждане“ думата, по която ще има физиотерапевтът Надя Гелова.

 

Вторият панел на Форума „Виж ме, мамо!“ ще насочи вниманието към „Най-важното за раждането“ с анализ по въпроса за приликите и разликите при първо и второ раждане от позицията на акушер-гинеколога от СБАЛАГ „Майчин дом“ д-р Николай Гешев. С лекцията „Познавам ли те, бебе мое?“ на подиума ще встъпи Павлинка Герина, председател на Алианса на българските акушерки, а неонатологът д-р Диана Аргирова ще поднесе полезна и практична информация за „Адаптация на новороденото“.

 

„С бебе в приключение“ е заглавието на трети панел, в който първо Тамара Маринова, акушерка от СБАЛАГ „Майчин дом“, ще даде насоки за кърменето и грижата за бюста. Д-р Зорина Петрова – управител на Medical Point, ще обърне внимание какво още е добре да знаят родителите „В помощ при храненето на бебето“, а Георги Илчев, физиотерапевт и председател на Българска асоциация по Боуен терапия, ще разкрие как боуен терапията помага при колики на бебето. Веднага след него Томислава Ванкова, бранд мениджър на Babe Laboratorios, ще разкрие каква трябва да бъде слънцезащитата за бебетата изследователи.

 

Четвъртият панел „С дете на почивка“ е насочен към детското здраве и превенцията на едни от най-типичните проблеми, с които се сблъскват родителите по време на ваканцията с децата. Какви са „Обичайните и необичайните травми при децата през лятото“ ще разкрие д-р Явор Пукалски, детски ортопед-травматолог от УСБАЛСМ „Пирогов“. Следващата тема „Имунитет – що е то и има ли го при децата“ ще анализира доц. д-р Снежина Михайлова, имунолог от УМБАЛ „Александровска“. „Летни предизвикателства: как да се справим с рисковете за здравето на детето по време на почивка“ ще сподели д-р Милена Миткова, УНГ специалист от УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

 

„В хармония“ е наименованието на петия панел, посветен на емоционалното здраве и баланса. В него Дарина Пачова, специалист по пренатално общуване, ще даде отговор на въпросите „Защо и как да общувам с бебето преди раждането?“, психологът Диляна Цветкова ще очертае какво е „Влиянието на емоциите в семейството и проговаряне при детето“, а Симона Райчева-Демерджиева, HR специалист, ще даде полезни съвети за жените, които избират да работят по време на майчинството си.

 

Специалният финален шести панел със заглавие „Светска среща: ДА СЕ РОДИШ ЗВЕЗДА!“ ще събере известните и добре познати на българската аудитория млади родители Веси Бонева заедно с Явор Велчев, Йоанна Драгнева и Мила Савова заедно със Сами Хоссни, които ще разкажат за приключенията си по пътя на родителството и как се справят със задълженията и отглеждането на своите малчугани.

 

По повод годишнината на "Форум бременност и детско здраве", посетителите ще могат да се включат в томбола с ексклузивни награди, между които са ваучер за 2 нощувки във Фабрика за храна и танци, сребърна лъжичка, два подаръчни ваучера от Infinity toy box, детско столче за кола Chicco Gear Gro Up и два ваучера по 2 нощувки в Гранд хотел Банско. Голямата награда, в томболата на 10-и юни, е почивка от три нощувки в бунгало, разположено на метри от плажната ивица в Къмпинг Градина. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип по време на събитието.

Повече подробности за новото издание на форума могат да бъдат открити на страницата на събитието в Investor Media PRO, където всеки може да се регистрира безплатно и да заяви своето присъствие.

 

Желаещите да присъстват могат да заявят и запазят своето място на "Форум бременност и детско здраве" като се регистрират напълно безплатно – ТУК.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори