Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-12-06 17:13:31 +0200 От украсата до любимите коледни традиции, ето как да направите първата Коледа на бебето още по-прекрасна! Как да направим първата Коледа на бебето още по-вълнуваща!

Как да направим първата Коледа на бебето още по-вълнуваща!

Как да направим първата Коледа на бебето още по-вълнуваща! 470 900
От украсата до любимите коледни традиции, ето как да направите първата Коледа на бебето още по-прекрасна!

Знаем, че през първата година от живота на бебето ще документираш всички специални моменти. Коледните празници са магичен период и за семейството е особено важно да запази красивите преживявания и емоции.  Добрата новина – не е нужно да харчите много за подаръци, за да направите празника специален! Бебето е твърде малко, за да се интересува от подаръците. Много по-вероятно е да бъде омагьосано от картонената кутия, в която е дошъл артикулът, отколкото от самата играчка или лакомство. Вместо това се съсредоточете върху малките неща и любимите коледни традиции – това определено е формулата за незабравими преживявания! Ето няколко идеи как да направим първата Коледа на бебето изключителна:

 

  1. Създайте буркан за празнично обратно броене

Върху лентички от червена или зелена хартия напишете дейности свързани с бебето, като четене на книга с коледна тематика или разходка в снега. След това ги съберете в специален буркан и си теглете по една всеки ден. До Бъдни вечер ще сте натрупали забавни спомени от цял месец за първата Коледа на бебето. Ако имате нужда от вдъхновение допитайте се до вашите приятели или потърсете в интернет.

 

  1. Украсете коледната елха със специална играчка

Украсяването на коледното дръвче вероятно е в основата на вашите празнични традиции, а тази година процесът на декориране ще бъде още по-вълнуващ. Отбележете събитието с коледна играчка, специално избрана за бебето. Така всяка следваща година, когато украсявате и видите тази играчка, приятните спомени от първата Коледа ще ви радват още повече. Докато украсявате елхата, не забравяйте да имате предвид безопасността – все пак бебетата обичат да грабват и дърпат неща.

 

  1. Запазете отпечатък от бебешката ръчичка

Разбира се, ще имате снимки, които да ви напомнят за тази специална първа Коледа, но има нещо изключително специално в запазването на отпечатъка на бебето в пластилин, с боички върху хартия или картон, или в закупен компелкт за отпечатък за ръчичка и краче, за да си спомните колко мъничко е било детето ви на първата си Коледа. Можете дори да превърнете отпечатъка в коледна украса!

 

  1. Организирайте церемония по запалването на светлините на коледното ви дръвче

Очичките на бебето със сигурност ще светнат, когато стане свидетел на оживяването на коледната елха. Съберете се около нея, 3…2…1… и светлинките изгряват в цялото си великолепие!

 

  1. Прочетете на мъничето коледни истории

Нека ритуалът за приспиване преди Коледа да включва коледна приказка или история. Независимо дали се спирате на класика или на някоя по-модерна история, и вие, и бебето непременно ще се насладите на приказните моменти преди лягане.

 

  1. Направете коледна капсула на времето

Купете или си направете красива кутия за спомени, в която да поставите предмети от първата Коледа на бебето – празнична картичка, която сте получили, опаковъчната хартия и панделката от първия подарък на бебето, снимки от деня, облеклото, което бебето е носело на Бъдни вечер, писмото оставено за Дядо Коледа и всичко друго, което свързвате с първата Коледа. След това отбележете годината върху кутията и я съхранявайте на тайно място, докато не пожелаете отново да се върнете към тези спомени след десетилетие (ако не и по-рано).

 

Ако вече сте се сетили за тези идеи, ето тук ще откриете още вдъхновение за прекрасна и незабравима първа Коледа на малкото съкровище!

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори