Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-06-15 17:31:41 +0300 Много пъти ритъмът на нашето ежедневие ни улисва така, че забравяме колко красив е светът около нас. Как да научим малкото дете да обича природата?

Как да научим малкото дете да обича природата?

Как да научим малкото дете да обича природата? 470 900
Много пъти ритъмът на нашето ежедневие ни улисва така, че забравяме колко красив е светът около нас.

Забравяме колко невероятни преживявани и гледки може да ни предостави природата. Затова като родители сме длъжни да научим децата да се наслаждават на природата и да пазят нейните богатства.

 

Но как да направим това?

 

  1. Запознайте детето с природата

Децата обожават да изследват света около тях. Разходете се заедно в парка, по плажа, отидете на поход, направете си пикник. Дайте им идея да направят собствена колекция от камъчета, записвайте всяко животно, което видите, събирайте различни листа или нещо др.

 

  1. Позволете на детето да се изцапа

Локва, кал, пясък – все неустоими за децата неща. Позволете на детето да пляска свободно в локвите, да си прави кюфтенца от кал, да строи пясъчен замък, да бере цветя или да тича из тревата! Само така ще се наслади истински на преживяването!

 

  1. Организирайте си лов на съкровища

Един приятен и забавен начин да се насладите на природата е играта. Организирайте лов на съкровища за цялото семейство. Скрийте предмети на различни места извън къщата и започнете търсенето заедно!

 

  1. Бъдете добрия пример

Децата попиват онова, което виждат като гъба, така че има смисъл да внимаваме със собствените си държание и поведение. Ние даваме добър пример, като правим възможно най-много разходки сред природата, като винаги почистваме след себе си, като не унищожаваме безразборно мястото, на което се разхождаме, и като показваме грижа към флората и фауната му.

 

  1. Наслаждавайте се на всяка минута

Когато сме сред природата с нашите деца е важно да се наслаждаваме на всяка минута. Без бързане, без постоянно да използваме смарт устройства. Уверете се, че сте взели всичко необходимо за преминаването на безпроблемен излет - от връхна дрежка и нещо за хапване до репелент. Нека осигурим на малкото дете необходимото време да наблюдава всичко около себе си и да му се радва.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори