Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-12-29 14:55:16 +0200 Появата на бебе у дома със сигурност ще промени много аспекти в живота ви. Първа Нова година с бебе у дома!

Първа Нова година с бебе у дома!

Първа Нова година с бебе у дома! 470 900
Появата на бебе у дома със сигурност ще промени много аспекти в живота ви.

Вече се грижите за мъничко човече със специфична рутина, която е напълно различна от тази на възрастен, и нужди, които е ваше задължение да удовлетворявате.

 

Първата година с мъничето определено е истинска вихрушка от емоции!

 

Имайки това предвид, вероятно плановете за празнична Нова година ви се струват толкова далечни. Но всъщност определено е възможно да се насладите на весело прекарване на празника с новото попълнение на семейството.

Необходим ви е план за действие – къде ще спи, къде ще го нахраните и преобличате, плюс правилния набор от пособия, за да сте сигурни, че бебчето ще се чувства удобно.

Отбелязването на новогодишната нощ може леко да попречи на рутината на детето, но не се притеснявайте, единични промени няма да се отразят генерално върху изградения график.

 

Има много забавни начини, по които да отбележите новогодишната нощ. Не, не е задължително това да означава тиха нощ у дома. Кой ще изберете зависи до голяма степен от вас. Всъщност е по-лесно да присъстваш на парти с бебе, отколкото с малко (или по-голямо) дете.

Малкото дете изисква доста повече внимание – то трябва да бъде забавлявано, а когато се измори се нуждае от истинско легло, в което да спи. Бебето може да спи в ръцете ви или почти навсякъде. Да, в някакъв момент сигурно ще заплаче, но е гарантирано, че няма да се сблъскате с гневни избухвания, които са специалност на по-големите деца.

Само не забравяйте, че е важно решението как ще прекарате Нова година да е продиктувано от усещане за комфорт, а не оправдаване на очаквания и напрежение.

 

Ето няколко идеи за новогодишната нощ, които можете да изпълните с бебе.

  1. Насладете се на тиха и спокойна нощ у дома

Удобни дрехи (може би дори облечени в пижами), вкусна храна, интересен филм и малко шампанско. Това е страхотен начин да посрещнете Нова година! Много по-лесно е, тъй като не нарушавате рутината на детето и не е нужно да измисляте сложни планове за осигуряване на комфорта му.

 

  1. Поканете приятели на празнична вечеря

Така и бебето ви може да поддържа нормалната си рутина за лягане, и вие ще се насладите на празника с приятели. Опитайте да не бъдете твърде параноични за шума. Ако все пак бебето се събуди, прекарайте малко време с него и го сложете отново в креварчето.

Вариант е и да присъствате на вечеря в дома на приятел, при условие, че вземете със себе си основни неща като бебефон, допълнителен комплект дрешки, резервни пелени, мокри кърпички, преносима подложка за повиване и адаптирано мляко, ако не кърмите.

 

  1. Организирайте парти през деня

Имате приятели с деца, които също са изправени пред същата дилема да не знаят какво да правят в полунощ? Защо не промените времето и не организирате среща с децата през деня. Възрастните могат да се насладят на вкусна шведска маса, чаша шампанско и да си побъбрят докато децата играят заедно. Не пропускайте празничното новогодишно броене, какво като все още не е полунощ.

 

  1. Заминете за една нощ или няколко дни с приятели

Наемането на къща или апартамент с приятели е прекрасен начин да отпразнувате Нова година. Резервирането на просторно жилище със спални за всяко семейство означава, че бебетата спокойно ще си спят докато родителите се забавляват.

Бихте могли да поръчате кетъринг, за да си спестите част от задълженията в навечерието на Нова година или да сготвите вкусна празнична храна, ако така предпочитате.

 

  1. Направете новогодишното тържество тематично

Бебетата също могат да се включат в празненството – забавните и сладките костюми не са само за възрастните. Само си помислете колко ще се смеете и какви прекрасни снимки ще станат!

 

Не забравяйте да правите много снимки! Каквото и да прекарате новогодишната нощ, направете много снимки. Важно е да уловите всички мили спомени! Не позволявайте на излишните очаквания и напрежение да провалят празника ви. Истината е, че дали празникът ще е специален зависи повече от компанията, отколкото от обстановката.

Не е задължително новогодишната нощ да бъде в скъп ресторант или в дискотека, за да бъде необикновена. Достатъчно е да бъде прекарана с най-скъпите ви хора. Но и не позволявайте на факта, че бебе е все още малко да ви откаже да присъствате на празненство извън дома. Ако се чувствате добре излезте, но се уверете, че сте планирали всичко, за да бъде бебето ви спокойно и щастливо, което ще означава, че и вие спокойно ще се насладите на партито.

Планирайте, но все пак не се затормозявайте с големи очаквания! Насладете се на времето прекарано със скъпите за вас хора, най-вече малкото съкровище, което през изминалата година е увеличило семейството ви!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори