Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-08-31 16:04:46 +0300 Бременността е вълнуващ етап в живота на семейството. Проследяване на бременността – фетална морфология

Проследяване на бременността – фетална морфология

Проследяване на бременността – фетална морфология 470 900
Бременността е вълнуващ етап в живота на семейството.

Бъдещите родители са нетърпеливи да държат в ръце малкото съкровище, но също така изключително притеснени за здравето на майката и развитието на плода.

Затова е от жизненоважно значение проследяването на бременността да започне възможно най-рано, а бременната жена да премине през всички необходими прегледи и изследвания.

Феталната морфология е високоспециализирано ултразвуково изследване, което специалистите силно препоръчват на бременните жени, и се прави в края на всяко тримесечеие. Спрямо гестационната седмица то проследява развитието на плода и  протичането на бременността.

  • Фетална морфология в периода 11 до 16 г.с.: изследванията в първия триместър от бременността включват оценка на риска от хромозомни аномалии като синдром на Даун, синдром на Патау, синдром на Едуардс. Силно препоръчително е успоредно с теста за хромозомни аномалии да се направи и срининг за прееклампсия.

 

  • Фетална морфология в периода 18-23 г.с.: Целта е да се оцени анатомията на плода, като се установят или изключат аномалии. Проследяват се растежа на плода, състоянието на плацентата, пъпната връв и околоплодните води, маточната шийка, кръвотока в различните съдове, състоянието на всички основни органи и системи и др.

 

  • Фетална морфология в периода 28-32 г.с.: Прави се оценка на общото състояние на плода в утробата чрез доплерова ултразвукова диагностика. Специалистите отново получават информация за кръвотока в съдовете и крайното развитие на различните системи и органи. Установява се дали бебето се чувства добре в утробата и дали има ли усложнения, които налагат допълнително внимание по време на раждането.

Отговорното проследяване на бременността е от ключово значение за благосъстоянието на плода и майката. Не пропускайте тези три специализирани прегледа, за да сте спокойни и уверени, че вашето бебе се развива нормално, а когато настъпи така дългоочакваният момент, ще държите най-голямото щастие на света в ръцете си.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори